Kan kun elske det....

Hvordan kan det ske?

image

WTF… Hvordan får man grønt hår? Det skete langsomt… Anton var den første der blev ramt! Vi vågnede op forleden morgen med en vi kender ret godt, og det var Anton. Men noget var anderledes? Anton havde ikke længere lyst hår, men nu havde han grønt hår!!! Sådan rigtig grønt, som i grimt…. Det var en anelse mærkeligt, særligt taget i betragtning af, at vi ikke har farvet det (så spontane er vi ikke). Puderne er hvide, så der kunne farven ikke stamme fra. Vi kunne ikke vaske farven væk, nej vi kunne faktisk ikke gøre andet, end at kigge undrende på vores underlige grønhåret barn, som selv strålede af lykke over hans nye, og i hans øjne seje hårfarve. Så fik jeg mistanke om den sæbe han har vasket hår i, den er nemlig blå. Ja, det er jo ikke grøn! men måske den kunne farve håret grønt? Lad os bare få på den rene, at de ikke sparer på farvestofferne her. Man kan sagtens have en helt pink søn, i op til flere timer efter at, han har spist en pink is.
Så skete det mere mærkelige (og mere tragiske) for jeg vågnede dagen efter op med f…… GRØNT HÅR (hulk). De sidste 10-15 cm af mit hår er grønt, og resten er helt normalt. Ja, intet ser vel normalt ud når en tredjedel er grønt!!! Jeg var ikke lige så begejstret for mit nye grønne hår som Anton var! Det syntes Anton faktisk slet ikke gav mening, for hvem vil da ikke have sejt grønt hår? “Jamen mor er du da slet ikke glad for dit grønne hår?” “Nej Anton, jeg VIL IKKE HAVE GRØNT HÅR” “Hmmm… Jeg syntes da det er sejt med grønt hår, det ser da også flot ud til dig mor”. Endnu engang måtte Anton sidde tilbage undrende over hvorfor voksne slet ikke kan se hverken det fede i hverken at have grønt hår eller for den sags skyld backpacke med hundehvalpe? Der er et eller andet kedeligt ved voksne nogen gange!
Nu blev shampooen udelukket, for jeg har ikke brugt den samme shampoo som Anton! Hele familien har badet i det samme vand, og brugt de samme ting (minus shampoo). På tredjedagen hvor Antons og mit hår stadig står grønt og nederen. Der har victors hår nu også fået grønt skær! Rumles hår er stadig hvidt og Emils hår lader heller ikke til at være smittet?
Så tænker jeg? Man læser om så mange mærkelige tropesygdomme, folk der kan trække igler ud af næsen efter at have badet i floder, og folk der har levende dyr i deres sår. Men hvem kommer hjem med grønt hår? Er det sket før? Overvejer om jeg skal Google ‘akut grønt hår’ men mon overhovedet Google ved hvad han skal gøre her? JEG VIL IKKE HAVE GRØNT HÅR!!!
Jeg vågnede op her til morgen omgivet af mine dejlig unger, Rumle gav mig straks et kys lige da jeg slog øjenene op. Solen skinnede ind af vinduet, og glade børnestemmer fyldte rummet. Det lyder bare så hyggeligt ikk! Men de glade børnestemmer, de udbrød “Øj dit hår er endnu mere grønt og sådan lidt blåt her til morgen Mor” – Wraaaaaaa…..
Og hvordan ser en hjælpjegharfåetgrønthår selfie egentlig ud? Glad? Trist? Opgivende? Forundret?

31 kommentarer

 • Mathilde

  Jeg kom straks til at tænke på, at I i sidste indlæg havde været på et hotel med pool, men det er jo immervæk nogle dage siden. Min smukke blonde kusine kom altid hjem fra ferie med grønt hår – klorvand fra poolen havde farvet det. Nå ja, det var bare mit input.

  Mathilde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • katja

  Det kan jeg godt fortælle dig, det skyldes vandet i pools.. når man er lyshåret/farvet lyshåret bliver håret grønt efter længe nok kontakt med klorvand..
  noget der hjælper, tro det eller ej, KETCHUP!! brug det som en hårkur, fedt håret helt ind og lad det sidde en halv-hel time.. og som dit ser ud skal det nok have en del gange, jævnligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Du ser da skøøøn ud. Du/I har fået grønt hår af poolbadning. Så hvis du blot bader og ikk dypper hele håret, giver det mening. Derfor er det kun dine spidser der er farvet grønne. Alt efter hvor slidt håret er, absorberer det mere eller mindre.

  Det hjælper at blande bagepulver i din shampoo. Det fjerner misfarvningen. Men kan du få fat i det? Næppe:-)
  Fortsat god rejse <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina Sheta

  Kobber rør eller meget klor vand kan godt give grønt hår det er dog mest hår som står meget åbent som farvet hår
  Tænker at jeres hår står åbent pga sol osv . Nogen er mere modtagelige end andre med håret måske det er det ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Naja

  Det er højst sandsynligt pga klor i poolen 🙂 jeg har selv prøvet det… 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mette

  Shit, det er godt nok meget grønt! Men har fundet er link med forskellige forslag I kan prøve.. Det er noget med at klor kan gøre blondt hår grønt! http://www.hair-blog.dk/hvordan-slipper-jeg-af-med-klorin-gront-har/ Håber du/i snart får jeres egen hårfarve tilbage 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Ketchup i håret i en halv times tid gjorde det for mig, da jeg havde fået grønt hår af for meget klor i vandet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte
  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Jeg mener at klor i pools kan farve lyst hår grønt og at man skal farve det tilbage igen før det går væk – vidst nok med ketchup? :/ Held og lykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Hej, faldt lige over jeres blog.

  Spændende fænomen – formentlig alger. Læs selv i denne artikel:

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/world/asia-pacific/3518631.stm

  mvh Karen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Åh øv.. Det er helt sikkert fordi i har badet i klorvand, hvor klor-koncentrationen har været forholdsvis høj – og ikke har fået vasket håret i rent vand efterfølgende. Jeg kender desværre ikke kuren mod det – andet end en klipning. Heldigvis ser det jo ud som om det kun er dine spidser der er blevet ramt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg fik også grønt hår på min ferie – det er fordi de har doseret kloren i jeres pool forkert 🙂 Bare rolig, det går væk om et par uger!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nynne Noelle

  Åh nej, men tror I skal tage det helt roligt. Der er noget med lyst hår og sydøstasien, så bliver håret pludselig grønt.
  Kan huske en gammel klassekammerat som tog til Thailand i 2 uger på ferie, blond hår og hun kom hjem med grønt skær som om hun havde farvet det med en dårlig dækkende farve 😉
  Det er vist noget med badevandet 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thomsen

  Det er sandsynligvis klorvand. Det kan godt farve håret grønt. Specielt den slidte del af håret er modtagelig. Har prøvet det samme efter en uge på Kreta og var hos frisøren, som sagde at det eneste man kunne gøre var at klippe det af. Mit blev dog ikke helt så grønt.

  Ps. Tak for en god og spændende blog;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Hahaha, hvor herligt 😀
  Har hørt en masse om at man som lyshåret kan få grønt hår af at bade i klor-vand, men det lyder underligt hvis det kun er 2 af jer som er ramt..
  Synes ellers det er fancy! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det skal i ikke være bange for, det er en reaktion der sker fordi i har badet i klorvand – så kommer håret nogle gange til at se sådan ud.. jeg kan anbefale en shampoo der hjælper med at få det hurtigere ud af håret igen – dog kan jeg simpelthen ikke huske hvad det hedder, men hør jer frem på et af apotekerne(dem er der jo masser af)
  mvh. Speak Out

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Brian

  Det er klor fra poolen..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Brian

  Helt sikkert kloren fra poolen..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg synes du skal skynde dig at klikke videre herhen:
  http://passionsforfashion.dk/2013/08/15/sneak-peek-11/
  http://passionsforfashion.dk/2013/08/16/jersey-dress-wedges/

  Christina havde akkurat samme problem sidste år – Tilsyneladende skulle ketchup eller tomatpure hjælpe 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Brian Mikkelsen

  Det er af kloren i poolen..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rie

  Det er klor fra poolen? Put ketchup i håret, så forsvinder det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sabrina

  tænker at det kan være poolen, jeg har altid hørt at de kan give grønt hår. Fortsat godt eventyr – elsker at følge jeres rejse

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Har i været i klorvand? Hvidt hår har tendens til at blive grønt, hvis man bader i klorvand nemlig 🙂 så det kan jo være årsagen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Hahaha! Det her er dit hidtil sjoveste indlæg! Nøj hvor kan jeg godt forstå dig 🙂 Sikke mange oplevelser og mærkværdige ting man oplever når man rejser! Vil meget gerne have en update og en evt. forklaring hvis du finder frem til sådan en 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mette

  http://www.hair-blog.dk/hvordan-slipper-jeg-af-med-klorin-gront-har/ Måske er noget brugbart information her? Men det ser godt nok spøjst.. Men har hørt at klor kan give grønlige skær, men dit er vist lidt mere end bare et skær 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  hmmm, man plejer at få grønt hår af kobberet, som er tilsat vandet i swimming pools (og ikke pga. klor, som mange tror :)). Så vidt jeg ved har I ikke svømmet særlig meget i swimming pools på det sidste vel? Kan det tænkes, at der er meget kobber i hanevandet hvor I er? http://www.foxnews.com/world/2011/12/17/showers-in-new-homes-cause-blond-swedes-hair-to-turn-green/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bella

  Jeg har også selv fået grønt hår og jeg kan fortælle dig, at det stammer fra klor i poolen. Specielt i Thailand er de gode til at putte masser af klor i poolen! Så brug bare den blå shampoo igen 😉 i kan få det ud, ved at hælde en håndfuld ketchup i håret og lade det sidde i en halv times tid. Det hjalp mig meget! Fjerner ikke det hele men en stor del! 🙂 held og lykke med det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria

  Har du badet i swimming pool med højt klor ? – det giver nemli’ grønt/blåt hår . . :-/ . . skaf dig en silver shampoo – og det er løst igen . .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Det er meget normalt er meget lyshåret mennekser får grønt hår hvis de har badet meget i pools hvor er der klor i. Har slev været på ferie med en veninde som blev grøn håret fordi vi var meget i poolen og de tilsat klor i det vand vi vaskede os i. Så jeg vil gætte på det kommer fra jeres dage med hotellet hvor der var en pool. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hej, 🙂 Må indrømme jeg grinte igennem dit indlæg, kan lige se hele situationen for mig.. Jeg mener jeg har fået fortalt, at hvis man bader i en pool hvor der er meget klor i, at så kan det farve håret grønt??!! Jeg har ikke selv prøvet det og ved ikke hvad man lige kan gøre, men måske det kunne give en årsag til farven 🙂 Håber ikke det udvikler sig til grønt hår hos jer alle – ha ha… I ville om ikke andet blive kendt for “Familien Eventyr med grønt hår”…. Pøj pøj med det..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  Hej søde familie.

  Det er en formøjelse at følge med på jeres rejse. Med hensyn til det grønne hår er der en ret enkel forklaring, og så alligevel ikke.
  Det er klor fra en swiming pool der har farvet jeres hår. Sådan nogle onde ting gør klor nemlig mod smukt lyst hår som jeres. Hvorfor det sker, kan jeg ikke give noget svar på. Jeg vil dog tro at det har noget at gøre med at man mangler den rødlige pigment der er i brunt hår. Men det forsvinder igen 🙂 har aldrig selv prøvet det, men mine søskende har, da de har omtrendt ligeså lyst hår som jer, hvor jeg selv er lidt mørkere.
  Håber at det hjalp lidt.

  Kh Nicoline

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan kun elske det....