Til fods over bjerg med alle unger på en onsdag

Når hverdag bliver til guld

Vi bygger hestehus til Rumles heste
Solen står op, og et stykke tid efter gør vi også. Vores rytme her er langt fra vores danske rytme, vi sover til 9-10 tiden. Men vi spiser så også sent aftensmad, og drengene bliver puttet ved 22-tiden. Hele døgnet er rykket lidt, da både varme og oplevelser gør at det slet minder om en dansk rytme. Samtidig nyder vi også den frihed, der er ved at det egentligt er sjældent vi kigger på et ur. 

Men lige meget hvor vi er i verden, så har vi små hoveder der skal fyldes op med lærdom. 

Mikkel der har været lærer i mange år underviser dem, og jeg hygger med Rumle. Når Rumle så sover, så læser de på skift højt for mig, så der er ro og intensiv undervisning ved bordet. Der er mange fordele ved hjemmeundervisning har vi nu erfaret. 
De sidder helt intenst, med deres opgaver uden forstyrrelser. De har ikke spild tid når der er opgaver de ikke forstår, og vi kan med en til en undervisning sørge for at de knækker de koder der i fx matematik så det hurtigt bliver forstået og lært. At sidde midt i naturen giver redskaber til forståelse lige ved hånden, Victor skulle lære om vinkler og fluks blev der lavet vinkler, stumpvinkel, retvinkel og spidsvinkel af grene, og blade, og lynhurtigt forstod Victor opgaven. 
Der er dage de laver mange opgaver og så er der dage uden skole arbejde. Tilgængæld så tænker vi ikke over om det er weekend eller ferie derhjemme. 
Frokost hjemme i bungalowen idag, her i Thailand er der over alt forsyninger af frisk frugt. Der er guld værd med kold annanas, vandmelon eller en banan der er så frisk at skrællen slet ikke slipper, midt i den varme undervisning. 
Vi har købt en wokgryde, som vi bare lige sætter i stik, og bum så er den varm. 
Så kan vi stege kød, eller fisk på den til frokost, eller hvis vi er hjemme til aftensmad. Fisk og skaldyr er vildt billigt her, for ikke at tale om store bøffer der koster 8 kr. Pr. Kg. Det er skønt at have mulighed for selv at lave mad, så vi ikke altid er afhængig af at være ude. 
I dag lavede vi lækre varme kyllingesandwich på 10 min. 
Frikvarter bliver nydt med en tiltrængt dukkert i poolen, med en kold is eller nusse de små killinger, vi på en eller anden måde, fik rodet os ud i at være barnepige for en nogle dage. Idag da de skulle nyde en kold is, opdagede vi, at vi havde købt frossen gele! Ja, vi kan jo ikke læse, hvad der står på det vi køber og det lignede is… (Dem i ser på billedet over) 

Rumle forstår at hygge sig, når de andre laver lektier, og nyder at have mor for sig selv indtil middagslur. Idag byggede vi hestehus, af en papkasse til hans elskede heste. Han ringede også, lige til farmor fra aircondition fjernbetjeningen (selvom man kun er to år er der stadig vigtige opkald der skal ordnes) vi var en hyggetur i poolen, hvor jeg så skulle være hans hest. Så bliver jeg ellers trukket rundt, af ham i vandet, alt i mens han fortæller mig, hvor sød en hest jeg er..! Vi finder små dyr, og tager en slapper i skyggen. Det er jo livet at være sammen med sine børn, i en verden hvor to dage ikke er ens, og oplevelserne er lige foran en så snart man åbner øjnene.

I eftermiddag drager vi en tur med Tuk Tuk til Krabi, og mon ikke det byder på nye eventyr? 
Det her http://www.information.dk/490729 er lige præsis derfor at den her rejse er GULD for os, og ikke mindst vores børn. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Til fods over bjerg med alle unger på en onsdag