Velkommen til vores nye flotte blog

Det hele giver sku så meget mening

imageDerhjemme boede vi til 500 kr om dagen, her boede vi for 45 kr om dagen, i PARADIS, det hele giver sku så meget mening. Ja, I får lige det sidste fra Koh Samui… image En af de bedste ting ved backpack livet, det er alle de mennesker vi møder på vores vej. De fede og anderledes måder vi bor på, og den afslappet livsstil der er omkring os. image Et af de hyggeligste resort vi har boet på, det var uden tvivl det på Koh Samui. Stedet vi boede havde en helt unik stemning. Der er alt fra backpacker, til velhavende folk som er kommet der de sidste 25 år. Der var det skønne glade østriske ældre ægtepar, de smilede og hyggesnakkede hver gang vi rendte ind i dem. Der var det franske par, der også var på backpack rejse med deres skønne lille pige. Manden er manuskript forfatter og laver franske serier, hun er fotograf og det fede ved det var, at vi havde samme humor og grinte vildt meget hver gang vi snakkede. Der var doktor Jan, en mand med så meget intelligens at han nok ikke vidste hvor han skulle gøre af den? Han kan tale de fleste sprog, dansk, svensk, norsk, thai, fransk, engelsk, kinesisk osv… Men lige så klog som han var, lige så sær var han. Han fik nok rigelige ‘medicin’ hver dag (som han kaldte det). Men han var lige så sød som han var sær, og hjemme i den almindelige verden, havde der nok ikke været plads til hans imødekommenhed og hans afvigelser fra normerne. Men her er han elsket af alle på stedet, han gik rundt dagen lang og skabte en skøn stemning. Der var ejeren der gik rundt mellem alle sine gæster, hyggede og fik alle til at føle sig som det de er ‘meningen med at sådan et sted eksistere’. Massagepigerne på stranden, rengøringspigerne, tjenerene…image Fælles for dem alle var, at de alle var dybt fascineret af vores drenge, og aldrig før har vi høstet så meget ros på en gang, for deres velopdragenhed, deres søde smilende væsener, og deres imødekommenhed. Det er sådan en glæde at rejse rundt med sådan en flok små drenge, og overraske folk med hvor rolige og søde så mange små drenge på en gang kan være. ‘What comes around goes around’ drengene gav en masse glæde til de folk der var på stedet, og de fik gaver som aldrig før. Doktor Jan kom dagligt med fjernstyrret biler, små traktor sæt, og andre sjove og skøre ting. Selvfølgelig gik alt stykker, i samme fart som de kom (thai kvali) De fik bamser af ejeren, frugt og slik (i stor stil) og de fik alle styrket deres engelsk virkelig meget når der skulle hyggesnakkes. Så er det altså ikke bare et sted, men en stemning.image Skal I til Koh Samui på det ene eller andet budget, så kan jeg virkelig anbefale stedet. Vi boede cheep cheep, vi er jo backpacker. Vi havde en hyggelig bungalow et spytklat fra stranden, smuk pool, hyggelig restaurant og så til 45 kr om dagen. Det var derfor vi ikke nåede at bo tre steder på Koh Samui, som vi ellers havde talt om på vej derhen. Hvem gider lige at flytte der fra? Vi kunne sagtens have blevet der i en slags evighed. Det er godt de nye eventyr er mindst lige så fede, for der er virkelig mennesker der vi kommer til at savne, som har ændret vores liv og givet os så mange smil.image Jeg har snakket en del med receptionisten som arbejder på deres hotel, jeg tror faktisk det efterhånden er løbet op i flere timers snak. En af de skønneste thai piger jeg har mødt. Nu vil jeg dele med jer, hvordan hendes liv er og hvordan mange thai’ers liv er. Hun arbejder hver dag fra kl 7-23. Hun har 14 dages ferie om året, hun tjener 1100 kr om måneden. Ud af hendes løn, sender hun penge til hendes forældre, for pensionister får 80 kr om måneden af staten til at leve for. De gamle thai’er, de klare sig ved at have børn der sender penge til dem, men mange sender ikke penge til deres forældre. Receptionistens forældre, bor heldigvis i et område hvor de kan finde meget mad i naturen, og grunden de bor på købte de for mange år siden. Og her skal man logisk nok ikke betale noget når man ejer grunden. Når hun har sendt penge til hendes mor og far, så sender hun penge til sin bror. Hendes lillebror er meget intelligent, og hun syntes det er synd hvis han ikke får en god fremtid, så hun betaler for ham på universitet, af sin lille løn og drikkepenge. Hun fortalte om hvor glad hun var for at have et pænt job, da mange piger har ikke andet valg end at danse på en bar, eller sælge sig selv til mænd. En verden de fleste thai’er ser ned på, men nogen acceptere pigerne, for de ved at det er pigernes eneste mulighed for at overleve og for at hjælpe deres familie. For i sidste ende gør man jo alt for at ens forældre kan få medicin, om så man skal dø lidt selv indvendig. Hun står og smiler dagen lang, for ‘what comes around, goes around’ Der er ikke et eneste af de mennesker jeg glemmer igen, og ikke en histore der ikke har påvirket mig enten med et smil, et suk over virkeligheden eller en fascination over de mennesker der levede lige der sammen med os. Men alle kommer fra forskellige steder, både geografisk og socialt. Koh Samui er så smuk, og vi var omgivet af så dejlige mennesker.image Der er alt de vi lærer, men frem for alt så er der det vores børn lærer og wow hvor de vokser. image – Ja, hvorfor ikke rejse rundt og møde verden, livet og skrive sit eget eventyr?image (Stedet hedder Sea breeze bungalow, Lamai Beach) De burde sku næsten have givet os en gratis overnatning for den omtale, eller en ekstra burger. Pyt de fortjener hvert et ord.  Vores fire søde drenge, vil gerne lave en video hvor de fortæller om hvordan det er at være backpackbørn, så hvis I har spørgsmål så skriv endelig så får I snart svar…

2 kommentarer

 • Emilie

  Lyder bare alt for lækkert 😀 synes det er fantastisk, at I giver Jere drenge den oplevelse. Jeg er sikker på, at det udvikler dem og lærer dem MEGET mere end en traditionel skolegang.

  Hvor har I fundet hotellet til 45 DKK? Jeg kan kun finde det til 250?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vedensomlegeplads

   Ja, jeg kan kun give dig ret. Det får så meget mere her, end hvad en almindelig skoledag kan byde på. Der er hotel og så er der bungalow. Vi boede I de billigste bungalow. Vi forhandlede også pris, så vent med at bestil til I kommer

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen til vores nye flotte blog