Besøg på børnehjem i Vietnam

Åhhh….. De er så klamme!!!!

DSC01317De er over det hele, og jeg har engang hørt noget med, at man aldrig er mere end en meter væk fra en i storbyerne. Men… Her i Vung Tao i Vietnam, der er helt klamt crazy mange synlige rotter, ja ikke bare rotter, men KÆMPE rotter!!! De er så store, at det ikke hjælper at have katte, de katte dør af chok bare rotten smiler til dem! Jeg har aldrig, ikke engang på en klam film set så store rotter. Nu kommer det klammeste, for vi sad i aftes på strand promenaden og kiggede ned på stranden, hvor fiskerne har slæbt bådene op i sandet, og der var bunker af pressinger. Det har nok været noget fiskegrej under pressenningerne? (Vi gik sjovt nok ikke ned og tjekkede). Vi sad oppe (heldigvis) og kiggede ned, og der i sandet, mellem både og presseninger, løb uden at overdrive mindst hundrede rotter! De var så store, og de kolonorme rotter løb fra den ene pressening til den anden og fra den ene båd til den anden, over det sand der huser glade badegæster om dagen. Drengene skreg som fire prinsesser i fascination og forskrækkelse over, at se så meget ækelhed på en gang. De plagede, om vi ikke godt kunne gå derned og se dem tættere på. Har jeg ikke fået opdraget dem til, at have rottefobi!?! Jeg trak slet ikke vejret i al den tid, min adrenalin over at se noget så klamt, må have hold mig i live. Det var først da der stod noget der kunne minde om en lommetyv (eller en mand der også gloede på rotter) meget tæt op af os, at Mikkel afbrød vores pigekor af skrig, og syntes vi skulle gå videre. Vi var ret ærgerlige over at måtte gå, for det var lidt lige som en klam film, hvor man altid kigger lidt ud af puderne når man gemmer sig, for alligevel ikke at gå glip af noget klamhedsspændene. Kristian havde fortalt den ene dag, da vi gik i en park at der var mange rotter. Vi slog os ned på en legeplads, og der var jeg da et øjeblik mor nok til lige at ville følge min Emil på toilettet, trods den spændende information jeg lige havde fået. Vi gik så lige fem skridt, da den første rotte piler forbi os over græsset! MIIIIIIIKKKKEL Emil skal tisse!!!! Ikke om jeg turde gå der, for pludselig kunne jeg se dem pile over græsset her og der!!!! Jeg har nævnt der før, og nu må jeg gentage mig selv. Rotter er simpelthen det klammeste af alle dyr, slanger ok, edderkopper ok, vilde hunde ok… Men rotter!!!!!!!!! De møder jeg har haft med rotter i Thailand dem glemmer jeg ikke, det er jo sådan et unikum af klamhed i hukommelsen. Men dem her, de vietnamesiske kæmpe rotter, de kommer altså til at give en posttraumatisk stress… Vi gik glade hjem igen og havde på vejen ,nydt det nye udvalg af slik (var lidt træt af thaislik) og der gik jeg helt rotteoverskudsagtig og tænkte ‘det er da altid noget de bor ved stranden’ der var der så en tankelæser rotte, der lige ville informere mig om, at jeg tog fejl. For over vejen lige foran huset, løb den største fede og gigantiske klammeste ækle rotte, og jeg kunne mærke at den mumlede ‘hahaha, vi er også her dit fjols’ Sweet dreams hilsen herfrab13

2 kommentarer

 • Sofie

  Puha det lyder ikke rart! Men godt nok en fed rejse og oplevelse! Hvordan er jeres rute egentlig..? Har i besluttet hjemmefra hvornår i skal videre og hvordan i kommer videre..? Hvordan forberedte i jer på turen..? Tak for god læsning!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vedensomlegeplads

   Hej Sofie 🙂

   Vi har intet planlagt, ikke engang hvilke lande vi skal til? Vi satte os på et fly til Phuket og havde kun booket den første uge… Så vi rejser derhen hvor vi har lyst og hører godt om. Det er også svært at vudere hjemmefra hvor længe man vil være de forskellige steder? Og tak for du læser med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Besøg på børnehjem i Vietnam