Vietnam, kvindeskrig & hverdag

Når man går på den anden side af kloden

imageMan ligger altså ikke på den lade side her, jeg tror/ved at vi aldrig i vores liv har gået så meget som på denne rejse… Det er jo også vildt spændene at gå rundt her, og når noget er fedt så får man bare ikke lige så let trætte ben. Lækker frugt og kolde is holder os kørende, for her er virkelig meget varmt. Jeg troede egentligt, at det ville regne meget her, og havde forberedt mig sådan lidt mentalt på det inden vi rejste fra Thailand. Men indtil nu der har vi haft helt blå himmel hver dag, og temperature der normalt ville tvinge en til at blive i poolen, hvis vi ikke var så eventyrlystne. imageTil Antons store glæde, så møder vi næsten lige så mange katte her som i Thailand, men det virker som om deres dyr og avl af dyr, er lidt mere under kontrol her (ihvertfald i Vung tao). Det er sjovt for vi kan ikke lade være med at sammenligne, nu har vi været så længe i Thailand og vænnet os til landet, så man skal altså lige omstille sig. imageVi har næsten vænnet os til, at blive snydt hver gang vi åbner vores pung, og vi tæller nøje efter når vi får penge tilbage. Det løber hurtigt op i tab af penge hvis de gafler lidt hver gang man køber en flaske vand, køre taxa og spiser… Vi spiste i et pænt storcenter igår, selv der prøvede hun at snyde os, den havde vi bare slet ikke set komme! Jeg aner ikke (endnu) om det er sådan i hele Vietnam? Men håber at det bare er her vi møder snydepelse? imageVi smager os sådan lidt igennem Vietnam, for maden er ret langt fra Thailands (bedre vil vi mene) De bruger nemlig både brød (kun lyst), meget hvidløg og maden er ikke så stærk. Man kan også godt se de lever mere ‘fedt’ her, for i Thailand er børnene sådan nogle bitte små nips, her der er de altså robuste, det minder faktisk om hende pigen fra Disney tegnefilmen ‘Stics’ I ved sådan hvor selv ankler er buttet. Nu er det pludselig vores børn der taber, hvis de de leger pudekamp… imageVi købte nogle sandwich, og satte os på fortovet, og de der fire lyshåret børn, de giver lidt sådan en “kendisstatus” for tænk sig at vi har lavet fire “første præmier”. Her får jeg faktisk også noget af æren, havde ellers vænnet mig så småt til at det var Mikkels sejer, at vi har fire drenge. Idag mødte vi virkelig mange glade mennesker på vores vej, og endda nogen der kunne engelsk også!!! imagePå den ene side af vejen er et stort virkelig smukt hus, og på den anden side af vejen der lever de tæt i gamle små huse. Så møder man en smuk park, og lidt efter er der et tomt område midt i byens travle gader, der er blevet til losseplads. Der er alt fra skrald, gamle murersten og ødelagte toiletter. Når jeg ser alt det skrald der flyder, så tænker jeg på hvor tit vi egentlig smiler, hilser pænt og siger ‘tak for du gør vores by til et rent sted’ når vi møder en gadefejer derhjemme! Når man går her på denne side af kloden, så går det op for en, at ham der fejer gaden,og tømmer vores skraldespande, hans job er lige så meget værd, som ham der skal træffe alle de store beslutninger. For uden ham, så havde vi også rotter over alt højlysdag, og vi ville stå i lugten af skrald, når vi ventede på bussen. Ja, stik lige skraldemanden et par kolde colaer, og et par nybagte kanelsnegle fra os næste gang han tømmer dem ikk… imageimageDrengene suger det hele til sig, og der er så mange spørgsmål de ikke stiller mere. De har fået svar på så meget på vores rejse, de har set, at selv om man bor i en carport kan man godt have et godt liv, at den fattige gadesælger måske er den der smiler mest, what goes around comes around, at beskidte gader ikke gør gaden mindre smuk, og så er der alle de nye spørgsmål der kommer til. For hver gang vi går, så ser vi nye ting, nye ansigter og møder en helt ny verden. imageVi snakker meget om næste destination når vi traver, og hvordan det skal foregå? Vi vil rigtig gerne køre selv op nord på, og vi er lige nu igang med at finde hoved og hale i den kørekortjungle. Vi har snakket scooter, men der er noget med at vi skal have motorcykel kørekort? Så snakker vi om åben jeep… Det kunne være så fedt at køre selv, og jeg håber virkelig at det kan lade sig gøre, at vi får vietnamesisk kørekort. Hvis I har nogle steder i Vietnam der er helt fantastiske, som vi ikke må gå glip af, så skriv det endelig i kommentarfeltet , det bliver taget imod med kyshånd. Vi skal både nordpå og sydpå… imageEfter en fed dag så gik turen i taxa tilbage, og når man køre der lige i myldretiden så er det vildt fascinerende at se på deres trafik. De kommer fra alle sider, og alle dytter i kor. Det er nok det tidspunkt på døgnet hvor jeg ville parkere min scooter, for nøj der er fart på. (I kan se videoen på min Instagram verden_som_legeplads) Det er så cool at de selv nogenlunde har styr på det, og vi kigger på med store øjne… imageI kan forresten stadig lige nå at vinde noget god vin, og få 50 kr til at handle for her hos VINPALLE.DK og tillykke til jer der allerede har vundet og tak for feedback 🙂

9 kommentarer

 • Victoria

  Føst og fremmest tak for vildt inspirerede læsning. Jeg nyder virkelig at læse om jeres eventyr. Hvad angår anbefalelsesværdige steder i Vietnam, så kan jeg i den grad anbefale Hoi An og Sapa. I Hoi An er enormt hyggeligt. Der er fyldt med hyggelige resturanter og små gader læsset med små charmerende butikker.
  Sapa derimod har den mest storslåede natur jeg nogensinde har oplevet. Der er så smukt og overvældende.
  Begge steder er virkelig et besøg værd!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg har aldrig oplevet at blive snydt med pengene i mine 6 mdr i Hanoi. Heller ik i Dalat, Nha Trang, Hue, Hoian eller Halong.. Måske i bare har været uheldige? Eller os er det sådan en ting de gør i syd? De eneste tidspunkter de har været stride var i taxaerne, men vi fandt hurtigt ud af kun at bruge dem med taxameter. Gad altså ik det pjat.. De ku blive ret ubehagelige.
  Mht steder at tage hen.. Jeg er ret vild med Nha trang og Hoian. Hoian er simpelthen så fin og hyggelig og jeg elsker markedet nede ved vandet. Min mand friede faktisk til mig på en skøn lille restaurant der lå på floden 🙂
  Jeg mener du har ret i at man ska ha kørekort til at køre motorbikes. Vi fik det dog aldrig og blev aldrig stoppet. De ka ik rigtig overskue at snakke engelsk. Hehe. Det vigtigste er at ha en ordentlig hjelm! Ik de der tynde plastik hjelme. Det er bare ret svært at finde en ordentlig en..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Rosendahl

   Tak for tips 🙂 Skønt han friede der 🙂 🙂 Vi har opgivet det kørekort projekt her i landet, for det ser ikke ud til at det kan lade sig gøre for os… Så må vi gøre det i et andet land 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg vil helt klart anbefale Hoi An og en tur til Halong Bay.
  Hoi An kan man få synes tøj, og så er byen i sig selv så hyggelig og smuk. Der går en flod gennem byen, og der hænger smukke farverige lanterner i hele byen. Derudover har de en gammel by del, hvor der ikke må kører scooter, det er et utrolig smuk og fredeligt sted.
  Halong Bay er bare smuk, fantastisk, ubeskrivelig og det hele værd. Min kæreste og jeg tog en 2 dags bådtur, med 1 overnatning på båden og 1 overnatning på Cat Ba Island, hvor vi boede på hotel. På Cat Ba var vi deres national park, på en guidet tur – og wow en udsigt! Det er hele ‘bjergbestigningen’ værd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Rosendahl

   Tak for tip 🙂 Hoi an det lyder som et sted vi må hen til 🙂 Halong bay det er der en del der har skrevet om, så det må vi vist heller ikke gå glip af 🙂 Vi glææææder os til at se mere og smukkere dele af Vietnam. Her hvor vi er nu, der er ikke så mange smukke steder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Jeg følger spændt med herinde, og har gjort fra start. Især Vietnam har jeg glædet mig til at høre om – det er et af de skønneste lande jeg nogensinde har rejst i! Jeg stemmer i med ovenstående – Hoi An er det skønneste sted i landet! Sæt lidt god tid af der. Ellers kan jeg lige forestille mig, at Jeres drenge ville nyde at sejle på Halong Bay. Faktisk oplevede jeg aldrig at blive snydt i Vietnam – så det synes jeg er rigtig trist at høre, at I gør. Men mon ikke det snart rygtes, at man ikke kan løbe om hjørner med Jer 😉 Fortsat god tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Rosendahl

   HAha… Ja, det opdager de nok snart 🙂 Vi har også tænkt os at tage til Hoi an, og vi glæder os til at se en smukkere del af vietnam. Halong Bay der må vi sejle 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Rigtig skønne billeder og læsning! Jeg har selv være et par måneder i Vietnam og elskede hvert sekund! Smukt land og en venlig befolkning! Jeg vil anbefale at besøge Nha Trang, Hoi An, Hanoi, Halong Bay, Mui Ne, Mekong Deltaet og – højlandet, hvor jeg var på easyridertur, allerbedste oplevelse!
  Fortsat god tur! Jeg er misnundelig! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Can thó kan også anbefales, især at sejle omkring mekong floden, der er mange spændende små steder og det er facinerede at se hvordan de handler på floden.
  ellers kan midt Vietnam anbefales (især Hoi An, selvom det er meget turistet, de er bare lidt sødere i midt vietnam 🙂 ). Dong hoi er også fantastisk og har en flot undersøisk hule. ellers er halong Bay også et must see 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vietnam, kvindeskrig & hverdag