4 børn 900 trin og en afvisning

Skulle man være fristet?

Er der nogen der ikke er vilde med tanken om frisk mad, sådan noget mad der ikke ligger og er blevet dagsgammelt? Det er de ihvertfald vilde med her, for her er der mere levende mad, end der er dødt mad. Der står og ligger dyr på alle fortove klar til at blive ædt. Ja, så skal man ikke klage over at den har ligget for længe i køledisken og efterfølgende er lavet til medister! De kan sågar finde på at lave suppe af rottekød, og alle de fugle der er større end en gråspurv får ikke lov at flyve langt omkring før de også bliver ædt! b8Så sidder den agressive vietnameser og pander fisk ned, der i bedste tegnefilmstil gør alt for at stikke af. En stor sort fisk hoppede ud af baljen og nåede helt ud midt på vejen, det var så den onde udgave af find Nemo, for haps så fik hun hentet den, og givet den sådan et klask lige i bægret at den fisk aldrig bliver fundet i havet igen. Vi stod og åd fluer, for jeg tror ikke nogen af os lukkede munden, i al den tid vi gloede på hende, og ikke mindst fiskens angst og flugtforsøg. En fisk lettede lige en halv meter, da han så sin bror blive pandet ned og parteret. Omg Its a mad World!!!! b7Dagen efter var vi dog så hardcore, at vi gik op og købte den gule fisks fætter, og den smagte som den lykkelige afslutning den aldrig fik. MUMS…. image Hønsene står levende på gaden, så udvælger du lige den, du gerne vil spise og så ‘hak og klask og blodbad’ så får du en frisk nypillet høne med dig hjem. Det er sådan lidt mærkeligt at se sit måltid i øjnene inden man spiser det, for jeg sidder jo for eksempel ikke sådan særlig tit og tænker på grise, når jeg spiser frikadeller. Jeg kan næsten slet ikke se den der søde gris for mig, når jeg kigger på hakket svinekød. Her der bliver man ligesom konfronteret med, at man faktisk er et vilddyr der slår ihjel for at overleve (jeg kunne ikke overleve som vegetar). Men okay, vi kan ikke alle sidde ved det høje bord, nogen må jo se offeret i øjenene. image Vi har fået at vide, at man kun skal købe kylling i gadekøkkener og hos fortorvssælgere, for i dem du kan købe i supermarked der er et stof i der KUN er tilladt i Vietnam. Det siger bare nok, at man ikke bliver fristet til, at købe det i supermarkedet ikk?  Vores børn glemmer tit hvor vores mad egentlig kommer fra, men det er også sådan lidt i blindeskrift når maden er hakket i tusinde stykker når vi får det. Nu ved de, hvad de spiser, som i de gode gamle dage hvor man så sit offer i øjenene, slagtede og åd egne dyr. Og nej, de smager ikke dårligere af, at man har set dem, for når man rejser ud i verden så ser man en anden virkelighed og den er der jo lige meget hvor meget om vi gemmer os i stuerne. image Skulle man så lige være fristet til en kæmpe stor fed vietnamesisk skrubtudse som vi var, så findes de også klisteret og lyslevende på hvert et fortov i en pose eller i en balje. Jeg ser dem egentligt ikke normalt som et måltid, når de lige hopper forbi mig, men fra nu af vil vi da sidde med mundvand ned af hagen når der kommer sådan en frækkert forbi. image

Du kan se en video hvor Rumle får en fisk lige i hovedet HER   (hæhæ…)

Hilsen en Tina, der er mega trist for mit elskede kamera er gået i stykker, så nu har jeg måtte tage billeder på iPad i en uge (snøft)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 børn 900 trin og en afvisning