Når man går på den anden side af kloden

Snydepelseri & fascination

imageKender i det når der bare er en til fisk man må eje/æde, når man bare går shop amok i fisk og grøntsager…? Det er sådan cirka det eneste, vi indtil nu ligesom shopper her i Vietnam. Når nu vi har rejst så længe I Thailand så er det svært ikk at sammenligne lidt. Det betyder også priserne på de forskellige vare. Der er ikke rigtig noget her hvor vi er nu, der er billigere end i Thailand, men der er derimod rigtig meget der koster meget mere end i Thailand. Det er slet ikke lige så billigt at handle ind til aftensmad som det var i Thailand. Mange af deres varer koster bare meget mere, også sådanne ting som legetøj, klapvogne og fx elbiler til børn, dem kan man få for 250 kr i Thailand, og her koster de et par tusind.  Så alt shopping pt lugter lidt af fisk og kan spises. imageVi prøver virkelig at vænne os til deres snydepelseri, men altså  dobbelt og tre dobbelt pris! Det også okay, at de lige giver det et forsøg, men gider de så ikke godt lige stoppe sig selv, og være villige til at forhandle ned i pris når de luer, at vi godt kender den rigtige pris.  Vi er heldigvis tålmodige handlere, og vi går bare videre, til vi får det til nogenlunde pris. Den var aldrig gået i danmark hvis dem der ikke så danske ud, skulle betale dobbelt pris i biksen. ‘Velkommen på forsiden’. imageSelvom det er svært ikke at sammenligne, så er det altså helt uden sammenligning. Menneskerne, måden man handler på, og her får man næstmest et granatchok hvis man møder en der kan bare en lille smule engelsk, og her finder man heller ikke en seven eleven rundt om hjørnet.   imageVi vandrer næsten ind i elmaster, fordi der er så meget vi skal kigge på, når vi går rundt. Børnene bliver holdt tæt ind til kroppen, så ikke nogen få sat en fod ud foran en af de mange scootere der kører rundt i byen, rotterne tuller rundt og er velkommen blandt mennesker,og vi ser spændt på, og suger alt til os, i den her helt anderledes og vildt spændene verden.

5 kommentarer

 • Mia

  Åh nej, det lyder da lidt anstrengende med al den snydepelseri! Sig endelig til hvis I oplever områder hvor det ikke er så udtalt, eller har gode tips til, hvordan man får forhandlingerne på rette køl. KNUS Mia

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Rosendahl

   Gode tips modtages med glæde 🙂 Ja, jeg håber det ændre sig undevejs?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Rosendahl

   undervejs 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinna

  Nu ved jeg ikke hvad i bruger af penge der nede, men var der nede for halv andet år tilbage og vi både ved en fra Vietnam (Vung Tao) og hun anbefalede at vi kun brugte deres egne penge, det gør dem lige svære for dem at snyde (dog sværere for os at regne med 🙂
  Misunder jeres tur og følger med i det hele! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Rosendahl

   Hej Stinna 🙂

   Ja, vi bruger også deres penge, meeeen de snyder alligevel…. Måske er det bare i det her område? Nu rejser vi snart videre, så håber jeg at der ændre sig 🙂 Og tak, dejligt du følger med

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man går på den anden side af kloden