Selvudløseren til ro

Vietnam, kvindeskrig & hverdag

Hele to blogindlæg på en dag! Hvor kommer al den tid dog fra? Tja, dagen idag er gået med noget så simpelt og hverdagsagtigt som mega skoledag for drengene. De har siddet begravet i bøger og ipads med matematik, siden de stod op, og indtil vi skulle spise aftensmad. Der var selvfølgelig velfortjente swimmingpool pauser, hvor de kunne smile ekstra af, at Anton har slået sin matematikrekord idag, og de har nået en masse sider i deres bøger. Rumle har fået trænet sin svømning og tumlet rundt i bedste Rumlestil.     Den ene dag da vi skulle give drengene noget velfortjent sukker, efter de havde lavet en masse lektier, der gik vi lige fra den beskidte vietnamesiske gade og lige ind i et meget smukt og stort bageri, der ligger lige foran en smuk sø hvor man kan sidde i gyngestole og nyde sin kage.imageDet er pænt svært at vælge kage da de ligner en million alle sammen, så vi sprang ud i noget så spændene som muffins. Vi gik ud og nød vores lækre muffins, og halvdelen af kagen landede jo på jorden, for det er jo sådan børn bedst nyder en kage.image Vi sad og hyggesnakkede om fremtiden, og steder vi gerne vil se i verden, da jeg holdt op med at trække vejret! Under vores bord, var en ROTTE, en kæmpe en, den var ved vores fødder!!!! Den skulle jo have kage, ja det var vel det den skulle…!!!  Jeg skabte hurtigt en lettere panikstemning, og den fornemmede helt klart, at jeg syntes den var klam. Men det er ikke som en danskerrotte, der straks ville løbe langt væk af frygt for kvindeskrig. Nej, han satte sig i busken ved siden af vores bord og gloede på os, som om vi ikke kunne se ham! Han ville have kage, og det blev os der måtte gå… Jeg kunne slet ikke tro det, mine tæer havde angst resten af dagen, bare en flue satte sig på mine tæer, handlede de i panik. Rotterne er ikke bange for mennesker her, og de er lige så meget fremme om dagen som natten, som katte der bare strejfer rundt (ekko af kvindeskrig rammer dk snart). Pyhhh… Vi er også i en storby nu, hvor der flyder med mad på alle fortove og butiksgulve. Det er et “rent” paradis for rotter. Jeg ved godt at det er lidt racediskrimination, men stod det til mig, så blev alle rotter sendt ud på en øde ø. De har bare ikke det der charme, og rottehaler er bare kun søde, til piger under 9 år. b11Med god grund til at frygte at møde rotter, har vi også travet rundt på deres markeder her i byen. Der har de ALT, og det står simpelthen stablet så kreativt op. Der er ikke noget der hedder ‘det har jeg ikke plads til, min butik er for lille’ de har plads til alt, og de sælger de mest mærkelige ting. Det er vildt hyggeligt at gå og kigge på, og samtidig grine af hvor meget de prøver at snyde os. b6Vi tog også hen og besøgte ‘whale templet’ som selvsagt har hvaler… b10Det var alt for varmt til at fare vild, så vi prejede en taxa, han kørte os, uden pis kun 1,5 minut og så var vi der. Godt de ikke har samme startgebyr som i Danmark!!! Vi slap med 2 kr. Der er taxameter i deres taxaer her, så det er ikke som i Thailand hvor det var en større forhandlings proces hver gang vi skulle køre. Tilgengæld, så har vi endnu ikke prøvet, at få de rigtige byttepenge retur endnu. De prøver at snyde hver gang, men os snyder man ikke… Ungerne er vilde med at besøge templer, det er også så fascinerede og der er noget virkelig roligt, smukt over buddhisme/buddhister. Når der så også var hvalknogler og en scene hvor de kunne synge One Direction sange, så bliver det ikke bedre. Eller ham vi opdagede, der sad i enden af lokalet, syntes vist godt det kunne have været bedre, men vi troede, at vi var alene. b14Jeg har også vovet mig til frisør, selvfølgelig ikke alene! Jeg havde skønne Mi med, og havde aldrig turde uden en vietnameser der kan engelsk… Jeg turde ikke i Thailand, for hvad nu hvis de misforstod mig, og de tog det med, at mit hår skulle være i striber for bogstaveligt? Jeg var nervøs, fra hun gik igang, til hun stoppede. Ja, jeg smiler heller ikke sådan storslået på billedet, jeg var mega bekymret for om hun gjorde det rigtigt? De smiler heller ikke som thai’er gør, så jeg kunne ikke rigtig læse på hendes ansigt, om vi var på rette vej, når hun kiggede under sølvpapiret? Det der så er afslappende midt i hårbekymringerne, det er, at man ligger ned når man får ordnet hår. Det er ikke som derhjemme, hvor jeg altid sidder og får mega nuller i nakken, fordi den skal være bukket tilbage i en position, jeg normalt aldrig har nakken i. b9Gaderne her, er ligesom jeg forestillede mig at travle storbygader ville se ud her i Vietnam. Der er en masse små butikker, store butikker, små boder og gadekøkkener. b5Maden ligger over alt og rundt går katte, rotter og sjovt nok kun små hunde. b12I Thailand der var store hjemløse hunde over alt. Her er det små bitte hunde, og de store hunde er i bur. Vi har kun set et par store hunde gå frie rundt. Jeg må finde ud af hvorfor de er i bure, der er jo ikke meget vagthund over en hund i bur? b3Kontraster er der også mange af, for her er også store flotte storcentre. De har legeland, alle dem vi har besøgt, det gør de virkelig meget ud af her. Det var noget vi aldrig mødte i Thailand, så her i Vu tang skal man ikke være bange for at børnene keder sig en regnvejsdag. b1Det scorer helt klart top point hos drengene med sådan et galehus af et Legeland, og det er vildt sjovt at se, hvor sjovt de har det med de vietnamesiske børn, selvom de ikke kan tale sammen. Meeeen hvem snakker også i kampens hede? b2Jeg tror, at vi kommer til at opleve meget forskelligt, og mange helt forskellige byer her på rejsen i Vietnam, og det er ihvertfald sjovt og spændene at opleve deres byliv nu 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Selvudløseren til ro