Hmm... Grænsen med fire børn i mørket

Når man lige er blevet ribbet

imageDet blev tidlig morgen i Thailand, og fire børn skulle rystes ud af dynen og gøres klar til rejsen mod Cambodia. Det var et skønt sted at sove, og vi var helt fyldt op med godt humør, da vi gik ud til bordet ved vejen, for at spise noget morgenmad inden vores minivan, skulle hente os.image Vi havde fået den bagerste række i den minivan, og to middelaldere damer fra Israel så noget tunge ud i rynkerne, da vi kom ind med et stort smil og FIRE BØRN. -jeps… De skal nemlig sidde bag jer HELE vejen til Cambodia (fnis…). Men de kender jo ikke vores børn… Nej, de kan nemlig overraske både Mikkel og jeg, hver gang vi rejser rundt. Vi sad ret klemt, turen var ret lang (fire timer) og det er begrænset hvor meget aircondition der når bagerste række! Men vores drenge, de sad så fint og stille. Vi sad og hørte historier på iPad, jeg tror, vi fik hørt samtlige Vitello bøger (Tip: Hent den app der hedder Storytell hvis I skal rejse med børn, den er guld værd). Så sad vi og grinede af en skandinavisk dame der var så træt, at hun heletiden faldt med sit hoved hen på en thaimand, han sad helt stiv i kroppen af stress over den søvnsavlende kvinde. Der er en fantastisk udsigt hele vejen, og chaufføren var ret flittig til at holde gode tisseisspise pauser. image
Vi kom til grænsen til Cambodia, og vi fik hurtigt tjekket ud af Thailand. Nu skulle vi købe visum til Cambodia, og det koger mig stadig af at tænke på. Mikkel gik ind for at købe det, og en politibetjent spørger Mikkel hvad vi gav sidst? (da vi var på visarun). Det er i forvejen ret dyrt at få visum, men han er så korrupt, at han vil have 1000 kr ekstra. Mikkel siger, at han da ikke vil betale 1000 kr mere end det koster, men så kigger han bare Mikkel og siger – hvad vil du gøre, du er tjekket ud af Thailand, så der kan du ikke gå tilbage til, og du står med fire børn, det er kun mig der kan dig visum. Mikkel kunne intet gøre andet end at betale 1000 kr ekstra!!! Vi havde lyst til at ringe til ambassaden, men det turde vi ikke, for hvis de betjente blev sure på os, hvad ville der så ikke kunne ske? Vi måtte bide det i os, selvom vi langt fra var meget for det. Jeg tror det er første gang på denne rejse, at vi har følt os sådan rigtig sure, men det her var korruption på en virkelig ubehagelig måde. Vi nåede lige at gå fem skridt med vores meget dyre visum, da vi bliver omringet af taxa chauffører. imageDet var vi slet ikke i humør til, så vi prøvede alt for at slippe af med dem. Til sidst satte vi os bare ned på en fortovskant, og ignorerede dem. Det lykkedes så ikke så godt, for så stod de bare og snakkede videre til os. Shit jeg endte med at købe en cola, havde ellers været hold op med at drikke cola i 27 timer. Men der skulle bare en kold cola til, og en ny plan, for det ville tage 3 timer fra grænsen til Shihanoukville. Vi fandt en tilfældig by på vores kort, og endelig fik en chauffør bid, da vi så skulle køres de 10 km dertil. Drengene de legede i alt den tid med nogle “grænsebørn”, og opdagede slet ikke hvor mange penge vi havde mistet, og hvor irriterende chauffører kan være når man lige er blevet ribbet.
Vi kørte afsted mod Koh Kong, og vi havde ingen ide om hvilken slags by vi var på vej hen til? Chaufføren han var rigtig sød, og allerede der mærker vi hvor dygtige cambodijanere er til engelsk i forhold til thai’er, og i den grad vietnamesere. De kan endda også thai mange af dem, for en del søger lykken i det mere velhavende land Thailand og får job der i en periode. imageHan fandt et rigtigt godt hotel til os, og vi oplevede hurtigt hvor meget mere hotel man får for pengene her kontra Thailand.
Vi gik en lille aftentur og så os omkring, og vi kunne alle hurtigt mærke at det her bliver at skønt land at være i omgivet af skønne mennesker.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hmm... Grænsen med fire børn i mørket