Sponsoreret video lige som jeg skrev om iPad på rejsen...

Alt i en hånd…

image

Som I nok har fået en fornemmelse af, så bruger vi iPad/computer her på rejsen…
Jeg elsker generelt at have iPad med, og jeg aner faktisk ikke hvordan man tog på backpackrejse med børn uden sådan en dengang i gamle dage? Dengang hvor daggamle nyheder blev hentet på papir, dengang hvor man skulle slæbe tons tunge bøger med sig, dengang hvor man ikke anede hvad ens gamle skolekammerater fra 3 klasse lavede på en helt almindelig tirsdag? Dengang hvor nye matematik og danskopgaver kun var noget man fik i skolen, dengang hvor man gik på jagt efter svar, inden Google det nye årtusinders Einstein blev født, dengang hvor duer lavede andet end lort, og rent faktisk kom med vores beskeder til hinanden, dengang hvor man ikke kunne se dem man ringede til, dengang hvor et postkort gav mening, dengang hvor man ikke kunne have rudekuverter, bøger, telefon, skrivemaskine, cd afspiller, film, tv, aviser, leksikon, lektier, regnemaskine, spejl, gps, vækkeur, spil, kalender, og fotoalbum i hånden på en og samme gang…
Det er ret imponerende at det du lige har læst faktisk fylder mindre i vores bagage end undertøj!
Nogen er ikke så vilde med tidens teknologi, og syntes vi mister vores privatliv. Jeg ville slet ikke ønske at det var som i 80-erne hvor man skulle finde en telefonboks, når man skulle ringe på farten, og sidde og få lange nosser hver gang man havde drejet de første 7 cifre af et telefonnummer, og så dreje det sidste forkert.
Jeg er også vild med Google min virtuelle ven der har svaret på alt, det betyder også, at jeg som forældre ikke behøver at kunne svare på alt, jeg skal blot kunne sætningen ‘spørg Google’. Jeg har heller ikke et privatlivsproblem med internettet, for jeg er slet ikke så hemmelig. Hvis jeg var sådan en secret girl, så har jeg heldigvis selv retten til at bestemme om jeg vil have en facebookprofil, have billeder af mig selv online, en rejseblog og om jeg vil have hemmeligt nummer i mit hemmelige liv.
image

Når jeg ikke kunne undvære min iPad her på rejsen, så er det fordi jeg ikke er så hemmelig og bruger den til alt ovenstående. Jeg bruger den også til en slags ikke anerkendt meditation. Jeg flygter ind i den, når jeg har brug for ro (også kendt som voksentid). Noglegange så gider jeg ikke snakke med børn, og så nyder jeg at læse nyheder, ligeyldigheder eller hører en god bog på min iPad, imens jeg laver illustrationer til den børnebog jeg er ved at lave.
Det føles heller ikke som om man er så langt væk fra familie og venner hjemmefra, når de ligger mast sammen i min iPad.
Vi har endda vores læge i vores iPad, og vi kan have øjenkontakt med ham under konsultationen! Vi har efterhånden ringet til Video Doktor (Aleris Hamlet) en del gange her på rejsen, senest i går da faktisk tre af os lå inde med store betændte skavanker, vi havde taget med os fra Laos. Det er mega smart, og det er virkelig lækkert at vi ikke skal ud og støve en læge op i lokalsamfundet, hvergang vi har noget der ser underligt ud.
Vi har endnu ikke sendt et ægte postkort hjem til Danmark, det er simpelthen en alt for stor udfordring. Der er ikke nogen tyr i mig, for jeg ser faktisk slet ikke de røde postkasser nogle steder? ( mikkel siger, at tyren er farveblind, det googler jeg lige ) Men når jeg ikke sender postkort, så får jeg så får jeg til gengæld skrevet blog online..
image

En af vores yndlings app’s som jeg virkelig kan anbefale på sådan en rejse her, det er vores app fra Storytel. Vi har adgang til et hav af alle de bedste børne og voksenbøger. Vi hører dem når vi rejser afsted på de lange ture, drengene hører go’nat historie, og vi skyggehygger med historier. Jeg har endda fået lavet en aftale med storytel om, at jeg må forkæle en af jer læsere med en hel gratis måned med storytel. I skal bare gå ind på min profil på instagram HER  så kan i deltage der 🙂
Ja, der er de gamle dage, og så er der de nye dage… Jeg elsker de nye dage, så vi har alt i vores hånd her på rejsen. Vi bestemmer nemlig selv, om vi vil slukke for den, eller om vi vil være med… Jeg kan godt lide at være med, for var jeg ikke med, så ville jeg have psykopat krampe i min hånd lige nu af at skrive postkort til jer alle…

Ps. Tyren er farveblind 😉

I kan læse mere om storytel HER

4 kommentarer

 • Jeg husker at sende stile og matematikopgaver hjem med posten, da jeg var afsted med mine forældre for 30 år siden;-) nu bor jeg i Nepal (halvandet år endnu) med min mand og vore to piger – den mindste er lige fyldt to og nægter at spise frikadeller, men elsker curry, mango og Fishball Soup, og den store på 4 taler en god blanding af dansk og engelsk, så det er som at bo midt i “The Julekalender”;-) anyway, de er også børn af de nye tider med iPhones og iPad – vi bruger facebook og blog til at dele billeder med familie derhjemme (og i resten af verden), og når min yngste ser et Skype ikon, råber hun “MORFAR”:-) det er bare meget nemmere at holde kontakten nu, helt enig! Kh Ingrid

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Rosendahl

   Dejlig lille historie Ingrid 🙂 Det lyder SÅ skønt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Tina,
  Jeg er tilfældigt faldet over din blog gennem Rikkes FB profil og synes den er yderst spændende, da min egen famlie flere gange har overvejet lignende rejser. I den seneste post kunne jeg læse at i bruger Videodoktor hvilket er meget interessant. Jeg er en del af LægeCheck som sammen med http://www.danes.dk fokuserer kraftigt på at levere læge services til danskere i udlandet. Du kan læse mere her https://laegecheck.dk/udlandsdansker/danes.php. Alt det bedste og go rejse. Mvh Mikkel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej alle seks. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sende jer en lille hilsen her hvor den store højtid står for døren. Jeg kender jer ikke, og er først nu for alvor begyndt at følge jer. Jeg har hørt jeres blog omtalt mange gange.
  Jeg vil blot ønske jer en rigtig glædelig jul, samt et lykkebringende nytår. Min lille familie bestående af min mand Thomas, jeg selv, Sofie på 9 og Mikkel på 5, kom i april i år hjem efter at have været på jordomrejse i et halvt år, og jeg kan på så mange måder nikke genkendende til billeder og fortællinger fra jeres blog.
  Det er ultimativt den bedste beslutning vi nogensinde har taget, at rykke et halvt år ud af kalenderen og opleve et helt fuldstændigt unikt nærvær og nogle oplevelser sammen, der giver os et helt særligt sammenhold.
  Vi holdt juleaften på Railay Beach Aonang – og nytårsaften på Koh Lanta (Twin Bay resort) – Vi havde besøg af gode venner og deres dejlige unger, og det er ganske vist, at den jul og nytår vil stå skarpt i vores erindring til evig tid.
  I må nyde hinanden i denne særlige tid. Nyde at I ikke har stress og jag, og en masse traditioner at leve op til. At der skal deltages i julearrangementer op til begge ører, og familien fiser rundt i alle retninger – nyd det nyd det nyd det.
  Nu er vi hjemme i suppedasen igen – og sidste jul står i skærende kontrast til den traditionelle jul der nu står for døren.
  Vi forsøger med næb og klør at holde fast i nogle af de værdier vi fik med fra rejsen, så julegavebudgettet er stærkt reduceret, og tiden sammen er kommet i højsædet. Vi sætter pris på blanke dage hvor vi kan gøre præcis hvad vi vil – sammen. Det er en udfordring, men vi gør det. Livet skal leves – børn er kun til låns – I er lige midt i jeres livs gave sammen som voksne og sammen med jeres børn.
  Det har været en kæmpe omvæltning, at ramme hverdagen igen – sjælen forblev på rejse i lang tid efter, og nogle gange kan jeg være i tvivl om den mon er kommet helt hjem endnu. Vi mindes hver dag sjove oplevelser derfra, men det er turbulent, for ikke mange andre omkring os forstår helt hvad det vil sige at have været ude på så langt et eventyr som familie. Vi er langsomt nået frem til den erkendelse, at rejsen var vores eventyr – vores gave. At vores blog gav andre glæde og inspiration var en sidegevinst.
  Jeg ønsker jer det bedste eventyr videre – Det er i hvert fald helt sikkert, at vi ikke er færdige med at drømme – at rejse – at opleve – verden tog godt imod os, og har så meget mere at tilbyde…….

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sponsoreret video lige som jeg skrev om iPad på rejsen...