På scooter til Krabi-hygge

Ikke sådan mega julet

Under normale omstændigheder ville jeg skrive et langt juleblogindlæg om nisser, juletræer og ja, juleaften, men det kan jeg jo ikke når intet er normalt! Næh for dagen gik med at flytte fra vores bungalow på Klong Dao Beach til Klong kong Beach. Vi plejer ikke normalt at flytte juleaften, da vi før i tiden har syntes, at den 24 december var en upassende flyttedag. Det er ihvertfald en flyttedag hvor ingen kan lokkes til at hjælpe selvom de får pizza og kolde øl.
Men julen er jo egentlig bare en tradition vi er sat i, og lige nu sidder vi slet ikke ned, så kan vi jo faktisk bare løbe rundt, og gøre lige hvad vi vil, selv juleaften. Vi skulle flytte op til Klong Kong fordi alle herlighederne (familien) 1.juledag skulle komme fra kolde Danmark og bo på Klong Kong Beach. Vi trængte faktisk også til at flytte! Når vores bungalow bliver for rodet, så hører jeg mig selv sige ‘Nå ja, nu trænger vi også snart til at flytte’. Tænk hvis det altid var sådan når huset var rodet.. ‘Kom så flytter vi’… Vi fik pakket/ryddet op og så hoppede vi ellers på en tuk tuk på vej til vores nye rene hjem. Isara Lanta hedder det, og det er virkelig hyggeligt.

image
Det var alt for varmt til at være juleaften, så der var ikke ligefrem nisser i øjenene på os. Det mest julet vi fik lavet. det var at se det sidste afsnit af Tidsrejsen. Jeg syntes faktisk, at det var vildt trist at den skulle stoppe! Enten var den i virkeligheden rigtig god, ellers har jeg bare set for lidt tv de sidste 10 mdr? Så fik vi givet drengene julegaver som bestod mest af badeudstyr, så det var heller ikke så julet, selvom et surfebræt vel er en slags vandkælk… Vi spiste en ordentlig omgang thaimad til frokost på en hyggelig restaurant, og heller ikke der blussede julestemningen op i os midt i ris og rejer. Man kunne godt have juletunet en reje, og sat toppen af en chili på dens hoved som en slags nissehue. Men det gider man bare ikke i et land hvor nisser og snemænd smelter.
Der hvor jeg kom i julestemning, det var da Danmark vågnede, og jeg straffede mig selv ved at se på billeder af alle de ænder der blev straffet i ovnene, den brune sovs, mindet om de sprøde svær og de lune kartofler. PLUDSELIG kom jeg i julestemning, sådan en stemning der kun findes i Danmark. Hyggen inden gæsterne kommer, juletræet der står så smukt, kulden der lige slipper ind når nogen åbner døren, varmen i stuen, børnene der glæder sig, stearinlys der giver dagen lys af hygge, spændingen, familien der kommer og rum der fyldes af hyggesnak… Åhh med et var jeg glad for, at jeg havde sat hele min familie i 12 km højde i et flysæde den ene dag. For tænk sig hvis de havde gået og julehygget derhjemme UDEN OS… Det ville have været en ve der kan gøre mere ondt end at føde, det ville være den mest sørgelige hjemVE. Nej at rejse er det mest fantastiske, men juleaften er kun rigtig derhjemme. Hvis man ikke kan spærre sin familie ind i et fly, så kan det godt gå hen og blive en slem dag på den anden side af kloden.

image
Vi var ret mætte efter vores thaimad, som vi havde indtaget som sen frokost, trætte efter projekt flytning, og i tankerne der var duften af julemad. Alt det endte ud i, at vi slet ikke gad, at gå ud og spise aftensmad. Det mest stenede jeg nogensinde har gjort juleaften, det skete lige der. Vi åd havregryn med mælk til aftensmad!!!! JULEAFTEN…. Det troede man jo aldrig ville ske…?!? Det skete altså, og endda af egen fri vilje… Hvad ville Jesus ikke tænke, hvis han så hvordan vi f…ckede hans fødselsdag helt op? Vi skylder ham en ommer, så næste gang han fylder år, så bliver det lige som biblen fortæller, med nisser og juletræer 😉 .

Da jeg var færdig med at straffe mig selv med tanken om, hvordan de danske hjem var fyldt med god mad og julehygge, så var dagen her som alle andre, fantasitisk. Men det bedste var tanken om, at dagen efter, selve 1 juledag der skulle vi endelig hente julegidslerne fra deres lange flyrejse til Krabi. Det giver et sug helt nede i maven, når man ikke har set sin familie i 10 måneder, og så kan tænke ‘Imorgen henter vi dem’… Savn er kærlighedens gødning, for selvom vi altid elsker dem, og den kærlighed altid gror. Så vokser den helt ned i maven, og bliver til de smukkeste sommerfugle, når der er både kærlighed og længsel. Imorgen bliver mit juleeventyr…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På scooter til Krabi-hygge