Det går nok....

beskidte børn og friske frugter…

a3

Idag er det et år siden vi rejste fra Danmark. Idag er det år siden vi levede et liv med opvaskemaskine, spisebord og rene fingre.
Meget har været anderledes dette år, og noget så simpelt som beskidte børn, frisk luft og frisk frugt har skulle vise sig, at ændre en masse dette år.
Vi har hvert år skulle igennem en masse sygedage med fire børn. De har slæbt influenza, snot, hoste, skoldkopper og mavevirus med hjem og delt gavmildt ud til alle deres søskende!
Så rejste vi, og aldrig før har vi haft syge børn så sjældent.
De er kun rigtig rene, når vi er på stranden, de sidder og spiser på beskidte fortove fra gadekøkkener i alverdens asiatiske byer, de spiser med beskidte fingrer, vi sidder på gulve, og når vi sidder på restauranter, så er det asiatiske restauranter, og de var alle blevet lukket med sur smiley, hvis de havde været i Danmark. Der løber hunde, katte og flere rotter rundt end vi nogensinde har oplevet før, men drengene samler alligevel deres slikkepind op, hvis de taber den, og inden vi når at sige ‘den skal lige skyll…’ Så har de stoppet den dejlige møgbeskidte slikkepind i munden.

a

Sådan er livet som backpacker, og sådan er livet når snavs ikke stresser men gør en stærkere.
Når vi selv laver mad, så køber vi kød og grøntsager i deres boder. På en god dag så ligger noget af det på is. Når vi spiser på restaurant et pænt sted, så bliver vi alligevel overrasket over deres toilet er midt i køkkenet med en trekvart væg.
Vi drikker af glas, som de lige har skyllet i deres opvaskevand, og på stolene sidder der skidt der er samlet over flere år.
Men lige meget hvor vi er, hvad vi spiser, og hvor vi sidder, så er vi udenfor. Vi er den friske luft hele dagen. Børnenes beskidte fingre de spiser med, slikker på og hver en tabt slikkepind gør deres lille krop stærkere.
Deres maver har vænnet sig til alle de bakterier, vi møder på vores vej, og det går op for en, at børn bliver altid beskidte og det er der en mening med. For alt det snavs de hygger sig med, at blive smurt ind i, alt det snavs gør dem til stærkere børn.
Børn er nok bare skabt til, at løbe snavset rundt i den friske luft og undersøge og opleve.
Derhjemme vaskede vi tøj i stakkevis, fordi de havde haft det på en hel dag, selvom de havde været inde i rene vuggestuer og klædt i flyverdragt når de legede ude. Hænderne blev vasket inden de skulle spise, tallerkner og glas blev vasket på 60 grader.
Måske skal børn bare ligne børn. For når de bare kan være børn, så kommer der nogle stærkere voksne ud af dem.

a1

Frugterne her bliver rådne i løbet af kort tid, så det gælder om at spise dem hurtigt. Vi har den kvarte tid til at nå, at spise dem i. Men de smager bedre, de smager friske, og så vidner den hurtige ældning af frugterne om, at de ikke er sprøjtet med alverdens gift for at kunne holde sig til en lang rejse fra Asien til Europa, til kølediskene og hjem i de danske køkkener.

Det er så svært at holde fast i de værdier vi har her, når vi kommer hjem. For det passer ikke ind i det danske institutionsmiljø, at sende sine børn beskidte i børnehave. Det lyder helt skørt hvis ens barn har en seddel med hvorpå der står ‘mit barn skal helst spise frugt med beskidte fingre’ og det indeklima vi har i skoler og institioner vil igen være den store virussynder når vores børn leger i lokaler der så isoleret, at kun et åbent vindue kan give dem frisk luft.

a2

Jeg ved ikke om det er muligt, at holde fast i de værdier? Men vi vil gøre hvad vi kan, for at holde fast i dem, som vi kan tilpasse et hverdagsliv i Danmark. Først og fremmest skal vi skaffe et drivhus, så vi kan dyrke vores eget frugt og grønt. For efter at have oplevet hvordan frisk frugt smager og efter at have oplevet hvor hurtigt en ægte udsprøjtet banan smager, så vil en banan fra et dansk supermarked aldrig føles som et sundt valg mere.
Hver tredje dansker får kræft, og når vi ser hvordan vores sunde måltider bliver fyldt med gift, så giver den sørgelige udvikling i vores samfund endnu mere mening.

Ungerne skal vi huske at lufte i alt slags vejr.
Fingrene må gerne være beskidte efter sund leg i naturen.
Selvom vi ikke ved hvor vi skal bo når vi kommer hjem, så har jeg lige taget mig selv i, at kigge efter drivhuse på XL-BYG hjemmeside, så forbereder mig så småt. I burde faktisk se dem jeg har kigget på HER for De har størrelser (selv i altan størrelse). Ja, så lidt kan det vel lykkedes for os, at tage disse værdier med hjem.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det går nok....