PAKKELISTE – VIDEODOKTOR – FORSIKRINGER – VACCINER – KØREKORT- VPN – Lagerhotel

Backpack rejse med børn i Asien

 

Videodoktor -Tag lægen med i lommen

imageEn af de bedste ting vi har med på rejsen, er en ting, der intet fylder i bagagen. Aleris-Hamlet Hospitaler har den smarteste læge-app til smartphone og tablet. Denne app giver os adgang til en dansk læge lige meget, hvor vi er. Med et enkelt tryk har vi en vagtlæge på skærmen, om så vi sidder i junglen. Det betyder, at vi kan vise ham en underlig skønhedsplet, vi kan vise ham vores vaccinationskort (de har nemlig ikke styr på de danske anbefalinger af vacciner her i Asien), og vi kan have øjenkontakt under samtalen. Der kan opstå så mange situationer på en rejse hvor lige netop det, at have kontakt til en dansk læge, er det man har brug for i den givende situation. Når man rejser med børn, så er det rart altid at have adgang til læge, særligt en dansk læge, så der ikke opstår misforståelser. Vi skal ikke gå forvirret rundt og lede efter en læge, og bare den sikkerhed at der altid er en læge ved hånden, det er en rar følelse. Vi (børnene) har indtil videre op til flere gange vågnet op med de mærkeligste knopper om morgenen. Det var knopper selv dem, der ejede resortener, ikke engang havde set før. Hmm er det så en eller anden mystisk tropesygdom? Den ene gang var vi ude på en øde ø (Rabbit Island Cambodia), da Anton vågnede op med mærkelige knopper, og vi stod uden nogen læge. Da Anton så knopperne, syntes han pludselig også han havde det dårligt… Der er ingen læge på de øde øer, så glæden ved at kunne ringe til en dansk læge, der samtidig kunne kigge på knopperne var UVURDERLIG… Det viste sig at stamme fra parasitter i vandet og ganske ufarligt, da Anton hørte det, så fik han (og os) det også meget bedre.

Du kan sidde ansigt til ansigt med en vagtlæge fra din smartphone, PC eller tablet.
Jeg er blevet så vild med det, at det helt klart er at foretrække, når vi kommer hjem også. Så skal vi ikke vente 100 år på at komme igennem til en vagtlæge, og vi kan tage de lægebesøg, der kan klares over skærmen, når det passer os i en travl hverdag, eller hvis vi lige vil have en second opinion.
Download deres app på rejsen, så har I i hvert fald altid den sikkerhed.

Læs mere om Videodoktor HER

Download Videodoktor app’en HER

 Besøg Aleris Hamlet HER

image

 

Mega smart og rart 🙂

 

FORSIKRING:

Det er nok det vi søgt mest på Google inden afgang, og vi har brugt laaaaaang tid på at finde det billigste som dækkede det hele. Det lykkedes os endelig tilsidst, så nu kan jeg spare jer for en masse opkald, timer på Google og penge. World Nomads det er Australsk og dækker alt det samme som de danske (der kostede MEGET mere). Det er vigtigt at I er dækket med hjemtransport ved ulykke eller alvorlig sygdom. Det koster kassen selv at betale for at blive fløjet hjem med sygetransport.
Det er også vigtig at I tilkøber en ekstra forsking hvis I dyrker ekstrem sport (fx vandsport) eller køre bil eller scooter. Den dækker de alm forsikringer som oftest ikke, og er I ikke dækket, så er I på den hvis uheldet er ude. Ved fx ulykke med bil eller scooter får turisten stort set altid skylden, og der er fængsel indtil beløbet er betalt. Det kan være et stort beløb hvis du fx ødelægger en sprit ny bil, eller gør en invalid…

I kan nøjes med at have den del af forsikringen på de måneder I kører fx rundt, så hvis I ved I ikke skal køre rundt eller andet vildt den næste måned, så kan I tage den del væk der.
Den her dækker alt, så I er godt sikret undervejs.

Du kan tilmelde dig forsikringen HER

image

Opbevaring af møbler :

Da vi rejste, tømte vi vores hus og gik halvandet år i møde som “hjemløse”. Det betød også, at vi skulle finde lagerplads til alle vores egendele. Det kan være lige så dyrt at opbevare sine ting, som at leje en lille lejlighed. Derfor undersøgte vi priserne grundigt, hos de forskellige lagerhaller der findes i Danmark. Det skulle vise sig, at være meget fornuftigt. Der er kolossal stor forskel på priser, men service og faciliteterne er meget ens. Havde vi valgt, at opbevare vores ting i København, så havde vi skulle slippe 3500 kr pr måned. Det er flere penge end vi bruger på at bo for her i Asien. Så glæden var stor, da vi fandt det billigste lagerhotel hos Nettolager.
Hos NETTOLAGER der har vi alle vores ejendele opbevaret til kun 421 kr pr måned. Ikke nok med at vi blev glade over prisen, så kunne de nemlig også tilbyde alt det vi søgte så som opvarmet lokaler, overvågning, 24 timers adgang, E mærket, og da det er Danmarks billigste lagerhotel, så stiller de 2 års prisgaranti ved opbevaring hos deres lager.

Der lagerlokaler er fordelt over hele Sjælland, og bor du ikke i nærheden så er det køreturen værd, da der er så mange penge at spare pr måned ved at opbevare sine ting hos Nettolager.

Du kan besøge og læse mere om NETTOLAGER HER

image

KØREKORT:

HUSK at få lavet internationalt kørekort hjemmefra. Det koster kun 25 kr hos borgerservice. Det er ikke alle asiatiske lande det er nok, men i Thailand skal du bruge det.
Det er VIGIGT, at I altid køre med det rigtige kørekort. I kan nok godt slippe godt fra at blive stoppet med et forkert kørekort i nogle Asiatiske lande, så får i nok bare en bøde, ellers skal I bare betale et lille beløb til betjenten. MEN forsikringen dækker IKKE, hvis I kører uden det rigtige kørekort… (Det kan blive dyrt). Det er ubeskriveligt fedt, at kunne leje egen scooter eller bil på rejsen, for I får en helt anden frihed, og I får set og oplevet meget mere.

image

VPN/Dansk IP adresse

Dem er af jer der også følger med på Instagram ved, at det ikke var nemt at finde en god VPN løsning. Vi har har forsøgt os med en del. Der er mange app der er gratis, som stort set aldrig virker, og størstedelen af de app man kan hente er IKKE med dansk VPN. Så det har været et ret irriterende projekt, indtil vi havnede det rigtige sted.
Det er lykkedes mig at finde den bedste danske VPN løsning, og den får altså alle stjerner herfra. Jeg faldt over vpn-byen.dk og selvom jeg slet ikke er teknisk anlagt, så var det vildt nemt at installere. 5 minutter efter jeg havde oprettet mig som bruger, kunne jeg se dansk tv. Når den først er installeret så slår man det bare til med et klik, når man skal se dansk tv, og det bedste er DET VIRKER HVER GANG. Efter at have været rundt i VPN junglen, så er det fedt endelig at finde en VPN løsning der er enkel og altid virker. Det gode ved at bruge et dansk firma er også, at VPN-Byen har dansktalende telefon support og mail support hvis der skulle være nogle spørgsmål?
De har gode anmeldelser på Trustpilot, og de får også kun de bedste herfra.

Så snart din tablet/iPad/computer opdager du er udlandet, så kan du ikke se dansk tv uden en dansk IP adresse/VPN. Du kan gå ind på vpn-byen HER og så slipper du for den samme VPN-jungletur som mig og får godt VPN fra start 🙂

image

 

VACCINER:

Vi blev vaccineret i Malmø. Da det er lidt billigere end i Danmark. Husk at melde jer ind i DANMARK inden, så kan I få en stor del af beløbet refunderet (også i Sverige) Vi blev ikke anbefalet Rabies vaccine, da vi ikke skal arbejde, eller være i direkte kontakt med dyr. Hvis uheldet er ude og man evt bliver bidt, så skal man stadig have ca fem vacciner efter biddet alligevel.
Tuberkulose blev vi heller ikke anbefalet, da vi ikke skal bo sammen med lokale og have “kropskontakt”

LIDT PRAKTISK (til børn)

Tag en klapvogn med MED STORE HJUL med… De små hjul de bukker hurtigt under på de ujævne fortove, i sandet og på jungleturen. (Hvis I skal være afsted længe)
Tag gerne en brugt men god en med. Den ser alligevel MEGET brugt ud efter en måned. Solen afbleger den, og den bliver plettet og ridset.

Har I små børn med 3 år og ned, så køb sådan en backpackrygsæk man kan sætte børnene i. Det er SÅ tit man går steder hvor en klapvogn er umulig at gå med. De har boder på fortovene, så dem skal I udenom (vild trafik på vejen). Der er jungleture, ture langs stranden osv…. Sådan en er guld værd her…

Tag redningsveste med til børnene. Det er den bedste ting vi har taget med. Jeg købte dem på DBA til kun 100 kr stykket. Der er mange der har nogen liggende de ikke bruger, og de er kun brugt få gange. Jeg købte HELLY HANSEN og Regatta da det er de bedste.
Der er ikke redningsveste i bådene til børn, og I kommer helt sikkert på mange sejlture store og små når I skal ud til øerne osv… Jeg ville hade at sejle med børnene, hvis vi ikke havde redningsveste til dem. Så ville jeg bruge hele sejlturen på, at fundere over hvordan jeg skulle redde dem? Nu kan vi bare slappe af 🙂

I kan finde dem HER på DBA

Tag cremer/solcremer med hjemmefra. Der er så meget crap i dem de sælger her. Her i Asien er der helt andre regler for hvad cremer må indeholde af stoffer, selv på de mærker som du kender hjemmefra som fx Nivea. Allerede når deres solcreme svier i øjnene så ved man at der er noget skidt i 😉

LIDT OM TØJ

Pak kun lidt tøj, for du kan købe sommertøj meget billigt her. De billige shorts osv til børnene, de går i stykker i nogenlunde samme fart som du køber det, så de holder ikke så længe. Du kan til gengæld udskifte i samme fart som der kommer pletter på, som du ikke kan få af… Win win…
Har du søde undertrøjer til børnene så pak dem istedet for t-shirts. Det er så varmt at undertrøjer gør sig godt her. Så kommer de søde undertrøjer også til sin ret, for i Danmark er de jo gemt væk under tøjet.

Vi har ikke brugt langærmede de første 9 mdr af rejsen. I højsæson som er vinter her, der kan det nogle aftener være rart med en langærmede. Hvis I skal leje scootere, så kan langærmede også være uundværlige, når man kører de sene aftener. Hvis I rejser op nordpå, så vil I også kunne få brug for en varm trøje. I lavsæsonen som er sommer her, der har vi ikke en gang brugt en langærmede, da selv nætterne er så lumre at en hvert et vindstrejf føles dejligt.

Her kan I købe engangs regnslag de er gode at have i tasken, men generelt er det så varmt, at regnen er en dejlig lille badetur. I er tørre igen efter fem minutter. Gummistøvler har vi ikke på et tidspunkt overvejet at købe. Det er for varmt, og det er dejligt at få våde fødder i varmen. Men de kan også fås her.

Tag gode sandaler med hjemmefra til børnene, alle vores klipklapper forsvinder ligesom vanter kan forsvinde derhjemme, og så er de ikke gode at lege i. De kommer til at bo i de sandaler. I finder godt fodtøj til jer selv (voksne) hernede.

Smid jeres jakker ud i lufthavnen (så tag en gammel på derud) I kommer ikke til at savne dem. I kan godt købe billige vinterjakker hernede, hvis I skal have en til når i kommer hjem til Danmark en januardag.

Alt tøj i mangler kan I købe hernede BILLIGT, så stress ikke over det 🙂

GO TUR…. HILSEN VERDEN SOM LEGEPLADS

Mikkel, Tina, Victor, Emil, Anton og lille Rumle

 

 

 

*Dette er en vejledende guide ud fra vores erfaring, vi kan derfor ikke tage ansvar for om det passer til jeres behov.