Derhjemme led vores børn af psykisk trætte ben, men det var en diagnose

Der fik jeg med svedige hænder og hjertebanken købt en graviditetstest…

Memory lane

Jeg er blevet spurgt en del ind til fortiden… Så her er lidt om starten på det hele da Mikkel og jeg mødte hinanden. 


Ja, det er jo hele baggrunden for at vi sidder her den dag idag, så det er egentligt ret relevant. 
Først gang vi mødte hinanden, var helt tilbage I 1997,  da jeg skulle starte på efterskole. Mikkel var lærer på efterskolerskolen og dengang 27 år. Jeg var 17 år, og syntes at Mikkel var den mest fantastiske lærer, jeg havde mødt. Han havde altid nogle spændene historier at fortælle, og jeg elskede at sidde og snakke med ham. Vi havde også et vildt godt forhold, når han da ikke skældte mig ud for at rende over på de andre gange om natten eller pjække fra timerne. 
Der var rigtig mange af pigerne på skolen, der gik og var småforelsket I Mikkel, men ikke mig. 
Jeg havde kort efter, jeg var startede på efterskolen, fundet min, på det tidspunkt store kærlighed Max. Jeg var dybt forelsket I Max, og tog også hjem hver weekend fra efterskolen, så jeg kunne være sammen med ham. Jeg tror min mor fortrød en del, at hun havde sendt mig helt til Svendborg, for planen var vist ikke helt, at hun skulle købe bus og færgebillet hver weekend I et år, så jeg kunne komme hjem til Max (sorry mor). 
Mit efterskoleår bestod så mest af at savne Max, sende breve til Max, læse hans breve igen og igen, og smutte hjem så snart jeg kunne. Der var altså ikke tid til at gå og have et urealistisk crush på min lærer. 
Jeg stoppede efter det år på efterskolen, og årene gik med at danse på byens diskoteker hver weekend, kaste op af for meget gin og tequila, nye forelskelser, få læst nok til at kunne holde en fest med studenterhue på, se friends, dawsons creak, tøse hygge med veninder, prøve at forstå drenges tanker? Og kedelige studiejob der som regel bestod af noget med en kost I hånden. Jeg tænkte faktisk af og til på Mikkel midt I det vilde ungdomsliv, men mest at det kunne være sjovt at rende ind I ham igen og hører hvordan et gik? 
Pludselig var det blevet år 2003, og mit liv gik nogenlunde ud på det samme stadigvæk. Havde dog lært at drikke vin istedet for at sidde med citron og salt I hele hovedet, Dawsons creak var erstattet af desperate houswife, og havde fået byttet kosten ud med en stilling I Vero Moda. Jeg havde også sagt farvel til min hjemby Nykøbing F, og jeg var flyttet ind I et kælderværelse I Vanløse. 
Livet vat fedt, med nyt tøj på hver dag, dejlige veninder og en stor by fyldt med liv så var jeg godt tilrette. Der manglede dog en kæreste, men det fik Mikkel rodet bod på en helt almindelig tirsdag, hvor min veninde og jeg gik en slags catwalk igennem strøget. Pludselig stod Mikkel der foran mig, først kunne jeg ikke genkende ham, fordi han havde taget den fornuftige beslutning at klippe sit hår kort og lade hestehalen falde. Vi stod og snakkede om årene der var gået med, ja I mit tilfælde med at være ung og give den gas. Så fik han listet mit telefonnummer ud af mig, for jeg skulle læse videre og skulle bruge et studiejob, som han så kunne skaffe (klart ja). Min veninde syntes han flirtede vildt meget, men jeg havde ret svært ved at se det. For han havde jo været min lærer – Tsk tsk…  INDTIL han om aftenen skrev en SMS, om jeg ville med ud og have et glas vin en dag! Jeg lå der I mit lille skimmelbelagte kælderværelse I Vanløse, og bed I min hovedpude af bare spænding over de sms’er der tikkede ind. Vi fik aftalt en date om torsdagen, efter jeg havde lukket butikken (Vero Moda I Herlev) og jeg bildte ham lige ind vi skulle have status den torsdag efter lukketid, så jeg nemlig lige kunne nå hjem, og gøre mig lækker inden vi skulle mødes. 
Planen virkede nogenlunde og jeg kom trissende I min høje hæle ned af strøget den sene aften, klar til en virkelig anderledes og crazy date (min gamle lærer WTF) Jeg var pænt nervøs og også ret tørstig efter at have stresset afsted fra Herlev, til min hummer I Vanløse hvor jeg havde lavet makeover, og så hoppet på s-toget. 
I ren panik over at få sagt de rigtige ting (så han kunne glemme den sprælske teenager, han nok havde på nethinden?) så glemte jeg at spørge om et glas vand, og slubrede lystigt den gode hvidvin Mikkel så fint havde bestilt. Havde jeg vidst at det var faren til mine kommende fire børn, jeg var på date med, så havde jeg lige taget et glas vand også, så jeg ikke kun havde små slørede minder tilbage fra resten af aftenen! Jeg kan dog huske at vi grinte ret meget, talte om gamle dage og nye dage. Men det vigtigte er at jeg husker det første kys (suk…). Der var høj musik og vi stod tæt, så vi kunne hører hinanden for den høje musik. Pludselig og næsten magisk (som det første kys jo er) der stod vi så tæt at et langt kys var uundgåligt… Og så fik vi fire børn…! Jeg vågnede om morgenen efter vores skønne date, og skulle så lige op og åbne butikken I Herlev. Den morgen havde jeg klart foretrukket, at vi var taget på date en lørdag! Aldrig før har en dag I butikken været så lang… Jeg måtte gå ned og tage sol, bare for at ligge ned I 10 minutter, og jeg gik hele dagen spændt på, om jeg ville hører fra Mikkel igen? Jeg måtte bilde kunderne ind at jeg var hårdt ramt af pollenallergi (godt det var forår) fordi jeg stod der med helt røde øjne. Det var vel blevet til to timers søvn, og den vin satte også et ondt fodspor på dagen. Men jeg smilede hele dagen, og særligt da jeg fik den første – Tak for igår SMS. 
Fra den dag af gik hele foråret og sommeren med at gå hånd I hånd, tage på de skønneste hotel ture, se film under dynen I mit hummer, tivoliture, lange kys foran solnedgange og en trist begravelse I en park en Vanløse (RIP Ingolf). Min hamster Ingolf havde stået I træk I vinduet, imens Mikkel og jeg havde gået hånd I hånd og været nyforelsket…! 
Det var et helt eventyrligt forår og en eventyrlig sommer… 
I sensommeren rejste jeg med min familie til Spanien (en rejse der var bestilt inden Mikkel og jeg mødtes). Og en dag laaaangt væk fra Mikkel, I det spanske vågnede jeg med en sjette sans og ømme kasser, og ikke langt tid efter fandt jeg mig selv på et spansk apotek. Der fik jeg med svedige hænder og hjertebanken købt en graviditetstest… 

Fortsættelse følger ? 


4 kommentarer

 • Eeeej, så spændende – glææææææder mig til fortsættelsen 😀 Vildt, at han var din lærer – så god en historie! Var det 10. klasse, du startede i i 1997 på efterskolen? For så er vi vist samme årgang 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Årh ventet spændt på fortsættelsen… Kigger herind hver dag. 🙂 rigtig god rejse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • vedensomlegeplads

   Dejligt… Jeg skal nok snart skrive næste del

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • vedensomlegeplads

   Dejligt… Jeg skal nok snart skrive næste del

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derhjemme led vores børn af psykisk trætte ben, men det var en diagnose