Den bedste backpack fødselsdag

Så døde stemningen ligesom…

imageDer gik en, to, tre og så fire dage med lyden af sækkepibeorkester, og en mand der siger en masse bønneagtige ting, og synger MEGET længe i en mikrofon i huset bag os (Nr 1 på listen af lyde man ikke kan få nok af). På fjerde dagen, begynder de selv samme lyde i et hus foran os. Det virker ikke umiddelbart som om det er et krav, at man kan spille på den sækkepibeting, eller at have x-factor for, at kunne tage bønnen i mikrofoen. Der kommer et lille supplement med en lille koklokke også, og sådan lyder det hele dagen med korte pauser. Da vi er blevet vækket til lyden, og gået i seng til lyden i fire dage, og det også er rykket til næste hus, så måtte jeg finde ud af hvad det er for en festivitas? “Festen” er så en begravelse. De synger, og beder for den døde henne i huset, hvor den døde selfølgelig også er i de fire dage (det er dog kun den første dag at kisten står åben). De falder så åbenbart som fluer om os. Efter de fire dage så fortsætter de i 1-3 måneder med lydene, men der er det dog kun om aftenen de synger. Jeg aner af gode grunde ikke, hvad de siger i alle de bønner om den døde (til den døde) og til Buddha, og til alle sammen? Men de har meget på hjertet for det kører bare i en lang (føles uendelig) smøre… Jeg ved ikke, om jeg skal være lettet over at afskeden ikke er så intens og lang derhjemme, eller få dårlig samvittighed over vores time i kirken, hvor vi lige synger lidt, siger nogle ord og så drikker nogle gravøl. Og så på den anden side, så tænker jeg også, at man kunne blive fristet til at sige, det er okay nu ‘Hej Hej’ på anden dagen, i stedet for, at der står et orkester, og en mand bag en skrattet mikrofon i flere dage i ens hus. Koklokker kan jeg slet ikke kommentere, den tror jeg har sådan en panikbutten effekt efter bare et døgn. De laver også en masse kopier af dollar sedler, så det næsten ligner ægte penge, og dem får den døde så med sig, for de skal jo kunne købe mad på den anden side (og nej de tager ikke dankort). Når de så køre den døde væk, så kaster de dollarsedler efter, så der flyver “penge” rundt i gaden. Og her slutter historien ikke, for når de har vasket deres kære døde familiemedlem i te, lagt dem i kun Hvidt tøj, så tager de også fotokopier af det han/hun ejede, som fx deres mobil telefon osv. De kopier, dem får de så sammen med deres kopi penge med sig i kisten. Nu kommer det sørgelige så, for de tager ALT hvad personerne ejede og brænder det!! (Ja, ALT). Det vil sige, at der er ikke noget med at man kan arve bedstemors gode seng, hendes tøj, hendes køkkenting, tv osv… Nej, de brænder det hele, for så kan bedstemor få det med sig i den nye verden. Smykker som hun ejede, de vil også blive brændt sammen med liget. Der er dog en del tyverier fordi folk ved at der ligger smykker i kisterne (det må give dårlig karma til rekarination). Der var for kort tid siden en meget rig mand der døde her i Vung tao, og istedet for at familen kunne arve hans ting, eller give det til velgørende formål så brændte de simpelthen det hele!!! (Det næsten ærgerligt ikk) Når de så er klar til at få den døde ud af huset, og skrue ned for hornmusik, bønner og koklokker, så kører de den døde rundt i byen i cirkel, så den døde kan sige farvel til byen, og byen kan sige farvel. Nogen steder syntes de at det går for stærkt hvis man køre den døde væk i bil, så der bærer de den døde en tre til fire kilometer, for så går det ikke for stærkt. Det må være aldeles tungt, sådan en tung og virkelig lang afsked… Det er svært at have en mening om andres religioner, for i bund og grund er det vel bare det vi er vokset op med som føles rigtigt, og også nogen gange forkert. Jeg kan både blive facineret, imponeret, finde det morsomt og også skræmmende med andre religioner. Men i bund og grund så giver det de gør så meget mening, fordi det er dem der gør det, og for dem er det det helt rigtige. I sidste ende handler religion vel bare om hvad vi syntes føles rigtigt, hvad vi ønsker, og hvilken guide vi ønsker i livet, som også kan give os troen på, at alt ikke ender efter livet, og som kan guide os til at leve livet. Musikken spiller derhenne nu, og for dem er sangen en afsked, en ny begyndelse, og for dem, den helt rigtige afsked. Jeg dyrker ikke selv religion, og alligevel lever jeg jo nogenlunde efter de ti bud. Jeg sætter da også pris på, at vi så har opfundet politiet, som sådan en slags ‘do what jesus says’. Jeg er også virkelig glad for, at vi har holdt fast i hviledagen, og der er da ikke EN søndag jeg ikke har sat pris på. Jeg har endnu ikke brudt et ægteskab (tsk, tsk der er vist nogen der har syndet siger statestikken). Jeg har, kan jeg med stolthed sige endnu IKKE begæret en okse eller et æsel, eller for den sags skyld en træl eller en trælkvinde (udfordring jo vist, men jeg gjorde det ikke). Så helt uden at dyrke noget, så sætter jeg jo nok pris på de vise ord alligevel, og evner faktisk, at leve op til dem (næsten).

Ps. Du kan stadig nå at vinde 10.000 kr til  Albatros HER

1 kommentar

  • This website was… how do I say it? Relevant!! Finally I’ve found something which helped me.
    Thanks!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den bedste backpack fødselsdag