Alt i en hånd...

Når sjov bliver til sorg

image

Skal vi ikke gøre noget godt sammen? Julen er en leg, hvor vi alle en enkel dag om året leger den samme leg. Juletræ, julegaver, julemand og julemad. Det er en leg vi igennem årene har gjort til en tradition. Når der leges bedst, så er der desværre altid nogen der ikke kan lege med. Dem der står på sidelinjen, og ville ønske de kunne grine og smile med.
Hvis vi alle rakte en hånd ud, så kunne alle også være med. Men sådan er verden desværre ikke. Vi lukker vores øjne, vi lukker vores døre, og leger vores egen leg, selvom vi ved, at der så tæt på som hos naboen, kan sidde en familie der ikke kan lege med.
Inderst inde, vil vi alle jo hinanden det godt, vi liker de få opslag på de sociale medier hvor nogen andre har taget initiativ, til at være der for andre. Vi tænker på hvor synd det er for de forældre, der ikke kan købe gaver til deres børn, ikke kan dække et julebord, ikke kan lege den leg som børnenes kammerater leger.
Lige børn leger bedst, eller gør de? Hvad nu hvis vi voksne opdager, at vores forskelligheder er vores styrke. At vi kan få lov til at give et stykke lykke væk… Kan man give lykke væk?
Ja du kan, du kan give tryghed, du kan give smil, tage folk indenfor istedet for at holde dem udenfor, du kan give dem følelsen af, at vi er her for hinanden, for hvem skulle vi ellers være her for?
Sneen falder, vi lukker vores døre, vi kan ikke se og høre dem der græder…. Men de er der og det ved vi…
De børn der får mest juleaften, det er dem der får mest hver dag. De børn der ikke er vant til at blive forkælet med nyt legetøj,  de får ikke så meget juleaften, hvis de får en juleaften?. De bliver helt sikkert glade for det de får, og smilet får øjnene til at skinne mindst lige så meget som juletræet. Men så slutter juleferien, og pludselig er virkeligheden tilbage. De lige børn der leger bedst, barnet der er udenfor, fordi han ikke fik de samme gaver, eller nogen gaver? Der er det ikke kun juleaften de var udenfor, nu er den ene aftens leg taget med, og blevet til en leg der igen skiller os ad, og får nogen til at føle sig udenfor…
Det skærer i mit hjerte at tænke på, at vi i vores land har forældre der ikke kan give deres børn en juleaften.
Jeg syntes ikke legen er god, når der er så mange der er udenfor. Sociale arv, misbrug, selvforskyldt, arbejdsløshed, ja vi kan finde mange årsager. Men i bund og grund så kunne det være os selv, og vores børn, hvis ikke vores forældre, havde fået os med ind i legen.
Stod vi alle foran hinanden, så ville flertallet lege den gode leg. Vi ville også opdage hvor lidt der skulle til, for at alle var med i legen den ene dag. Hvor lidt vi skal give af os selv, hvor lidt vi skal give af alt det vi har, for at dem der kæmper sig igennem december både i sorg og frustration kan lege med, og deres børn kan smile også når ferien er slut.
Julen er en god leg og den må aldrig stoppe, tænk hvis alle følte sådan!
Jeg fik et chok som barn, da min klasselærer fortalte mig, at julen er den måned med flest selvmord… Jeg havde dengang aldrig set julen som noget dårligt, og lige meget hvor mange bløde pakker jeg fik, så havde jeg aldrig overvejet at selvmord og jul alligevel hang sammen.
Hvis nu vi viser vores børn, at vi hjælper andre, så giver vi dem nogle værdier med som på sigt kan gøre julen til det, som siges så smukt ‘hjerternes fest’.

Der er under en uge til juleaften, skal vi gøre det sammen? Skal vi sammen give smil under juletræet?

Der er en side på facebook der hedder ‘Find din engel’. De næste tre dage samler vi så meget ind vi kan, så de forældre derude uden midlerne, kan købe julegaver til deres børn.

Jeg HÅBER I vil være med, for vi er helt sikkert nok til at kunne gøre en KÆMPE forskel hvis alle giver lidt.

Jeg skriver på ‘Find din engel’s’ væg at dem der har brug for hjælp, de kan skrive en mail. Så håber jeg at der er nok til dem alle?

Det føles allerede godt i maven, at gøre en forskel, og det varmer helt sikkert endnu mere juleaften, når vi ved at vores bidrag kan få små stjerner til at skinne.

I kan overfører til denne konto:

Reg:5501

Konto:0727613544

Eller via Paypal:

Victormikkel@hotmail.com

(Vi har desværre ikke mobilepay)

Jeg faldt over dette indlæg på facebook idag, og der slog det mig, at selvom vi er på den anden side af kloden så kan vi godt gøre en forskel… Ville havde haft skrevet om Koh Lanta og alt det dejlige vi oplever her, men det må blive en anden dag. For lige nu er der noget der er vigtigere, det er de små børn i det danske land.

image

(Jeg har fået lov til at dele hendes tekst her på bloggen)

7 kommentarer

 • Caroline

  Det er skrækkeligt for de mange, mange mennesker der har det svært, ikke mindst her i julen. Heldigvis oplever jeg at der er mange der er villige til at hjælpe og mange gode initiativer. De sidste par år har vi hjulpet ved at bidrage med julegaver via facebook siden Julehjælp. Det er ved at være sidste udkald inden juleaften, så det er om at få de sidste gode intentioner ført ud i livet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Rosendahl

   Det er rigtig trist, men nu får vi hjulpet nogle her i sidste øjeblik 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Har lige holdt 18 års fødselsdag for min store datter, uden at kunne give hende en gave, om 6 dage er det juleaften, og har 3 børn der kommer til at kigge langt efter gaver, føler mig som den største fiasko mor og glæder mig ikke til at se skuffelsen i deres øjne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Rosendahl

   Det er jeg ked af at høre… Du er ihvertfald ikke en fiasko, for du vil jo så gerne glæde dem, og det er det det hele handler om. Send mig en mail med dit konto og reg nummer, så overfører jeg 300 kr, så kan du købe for 100 kr til dem hver i julegave 🙂 mail tina@tinarosendahl.dk

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christinna

   Hvor gør det ondt når folk omtaler sig selv som fiaskoer. Jeg ved godt det er nemt at sige at hinandens samvær er nok, men der er et kæmpe pres fra samfundet med hvad man skal og ikke skal. Ja det er træls du ikke kan give dine børn en julegave, men du er ikke en fiasko som mor, det har du bevidst med at skrive dette her. Du er omsorgsfuld! Alle har dårlige dage og perioder, det er svært at komme op, men på et eller andet tidspunkt kigger solen frem igen!
   Ha en rigtig dejlig jul, og hvis du fortsætter som du er så kan det godt være dine børn ikke har fået så mange ting, men de har dig!
   Og tak tina for at være et dejligt menneske!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Rosendahl

   Det er så rigtigt…. Og rigtig god jul til dig Christina (og tak for de søde ord)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er dejligt at se når mennsker viser sig fra deres bedste side, at hjælpe en anden er som at hjælpe sig selv, man får det bedre.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alt i en hånd...