Vildt smukt

Hjelmen på…

image

27 tusind mennesker mister hvert år livet i den thailandske trafik, og med noget så simpelt som en hjelm på hovedet og brug af sikkerhedsseler, så kunne det tal sænkes drastisk.
I Danmark ligger tallet et sted mellem 170-200 dødsfald årligt. I forhold til Danmark, så er antallet af trafikdræbte i Thailand enormt højt, men der skal jo også tages i betragtning, at der bor omkring 64 millioner mennesker i Thailand. Alene i Bangkok bor der flere mennesker end der bor i Danmark.

I Danmark over­holder de fleste færd­sels­reg­lerne, og de kører som regel hen­syns­fuldt.
90 procent af alle de ulykker, vi ser i Danmark, sker, fordi folk ikke opfører sig hensigtsmæssigt. Folk skriver sms’er når de kører bil. De holder sig ikke fra flasken og under den fartgrænse, som nu engang gælder.

I Thailand er regler i den grad til for at blive brudt. I Thailand er der venstre­rkørsel, men især dem på scooter og tuk tuk’erne tager gerne højre kørebane i brug, hvis de sparer tid ved det.
Rødt lys “gælder” heller ikke for scooterne, og særligt i områder med turister skal man være meget opmærksom, da turisterne ofte føler sig mere usårlige. Turisterne er meget farligere i trafikken end thaierne. Et af de farligste steder vi har kørt rundt det var i Phuket, ene og alene fordi at der er så mange turister der kører scooter.
Når du kører rundt i Thailand, så tag hjelm på. Du føler dig måske ikke lige så sommerlækker med hjelm på, men vi har set folk der lå døde med hovedet smadret mod en stor sten eller en lygtepæl fordi de ikke bar hjelm. De så bestemt ikke sommerlækre ud.
Der er huller i vejene, der er fart på, og der er selvskrevne regler.
Sikkerhed er en illusion, men man kan jo godt illustrere at man rent faktisk tager et ansvar, tage hjelmen på og frem for alt give sine børn hjelm på.
Også i Danmark, for selvom vi har regler og pæne veje, så er regler jo til for at blive brudt og færdselspolitiet skal jo også have noget at leve af 😉
Vi har, og har haft de fedeste oplevelser på scooter her i Asien, og jeg kan kun anbefale jer, at leje scooter og mærke friheden. Meeeen HUSK hjelm, tjek I er forsikret til scooterkørsel, og HUSK internationalt kørekort.

I kan se en skøn video om brug af hjelmen her, og den er ikke fra Thailand, så den er helt uden blod og splatter 😉

Videoen er sponsoreret

1 kommentar

  • Annette Aarre Dalsgaard

    Seriøs?!? Har I set døde mennesker på jeres tur? :scream:

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vildt smukt